Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

09.12.2012. 18:42:17 - Grad Pregrada

Muzeju grada Pregrade po drugi puta priznanje sa zlatnim znakom

Na završnoj svečanosti dodjele priznanja u akciji ocjenjivanja uređenosti mjesta i okoliša Krapinsko-zagorske županije pod nazivom "Zeleni cvijet", koja se održava u sklopu velike akcije Hrvatske Turističke zajednice "Volim Hrvatsku", u hotelu Well u Tuheljskim toplicama održana je podjela nagrada i priznanja najuspješnijima.
 

Na prvom mjestu u kategoriji "Turistička ponuda ili zanimljivost" je muzej "Dr. Zlatko Dragutin Tudjina" iz Pregrade. Ovu laskavu titulu pregradski je Muzej, čiji stalni postav čine ljekarnička, numizmatička i rudarska zbirka, osvojio već 2009. godine, a ove je godine to i potvrdio.

Grad Donja Stubica pobjednik je u kategoriji "Uređenost mjesta kao cjeline". Povjerenstvo Županijske turističke zajednice drugo je mjesto dodijelilo Općini Stubičke Toplice, a treće Gradu Krapini. Dodijeljene su i nagrade u više drugih kategorija, pa je tako najuređeniji park Spomen park Antuna Mihanovića u Klanjcu, najuređenije kupalište Terme Jezerčica u Donjoj Stubici, u kojima je smješten i najbolji Turistički informativni centar, onaj donjostubičke turističke zajednice. Najljepšu okućnicu privatne kuće imaju Ljiljana i Stjepan Cesar iz Marije Bistrice, najuređeniji balkon ima restoran "Rody" u Gornjoj Stubici, a najbolji suvenir je "Zlatarska božićnica – božićna jabuka" autora i proizvođača Darka Varge iz Zlatara

 

 

Reklama