Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

23.11.2018. 08:28:50 - Grad Pregrada

Šestero najljubaznijih vozača u Pregradi nagrađeno simboličnim nagradama

Foto: Grad Pregrada

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zajedno s Josipom Janžekom i Zlatkom Svrtanom iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske županije uručio je u četvrtak 22. studenoga 2018. u Gradskoj vijećnici prigodne poklone najljubaznijim vozačima u preventivnoj akciji 'Dan ljubaznosti u prometu', koja je provedena u Pregradi 26. rujna 2018.

Riječ je o akciji s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Akcija se provodila na nekoliko frekventnih pješačkih prijelaza u gradu Pregradi, a od vozača se očekivalo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, dok se, s druge strane, pješake poticalo da vozačima zahvale ili naklonom glave kažu: "Hvala". Ponašanje vozača i propuštanje pješaka bilježili su volonteri.

"Od 9 do 13 sati evidentirano je 134 ljubaznih vozača, među kojima je njih 18 prepoznato najljubaznijima, odnosno oni su propustili pješake na pješačkim prijelazima te su putem pozitivne neverbalne komunikacije i gestikulacije dodatno utjecali na osjećaj sigurnosti kod pješaka prilikom prelaska preko pješačkih prijelaza. Policijska uprava nakon toga je napravila provjeru preko evidencije kažnjavanja vozača i u obzir za nagrade ušli su oni koji nisu imali evidentiran nikakav prekršaj. Među njima slučajnim odabirom odabrano ih je šestero", rekao je Josip Janžek.

A šestero odabranih najljubaznijih vozača u Pregradi jesu Mateja Barlović, Ana Krsnik, Nada Fišter, Željko Vdović, Ivan Vrbanc i Branko Pasariček.

Najljubaznijima je čestitao i gradonačelnik Marko Vešligaj, koji im je zahvalio na odgovornom ponašanju u cestovnom prometu, uz želju da se na takav način pojača osjećaj tolerancije između vozača i pješaka te da se poveća osjećaj sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu.

 

Reklama