Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

08.07.2012. 23:32:21 - Zagorje.com

Muzej "dr. Zlatko Dragutin Tudjina" dobio nagradu Turističke zajednice KZŽ

Grad Donja Stubica pobjednik je ovogodišnje akcije " Zeleni cvijet" Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije u kategoriji "Uređenost mjesta kao cjeline".

Povjerenstvo Županijske turističke zajednice drugo je mjesto dodijelilo Općini Stubičke Toplice, a treće Gradu Krapini. Nakon višegodišnje dominacije Stubičkih Toplica tako je Grad Donja Stubica  najuređenije zagorsko mjesto i predstavljat će našu županiju na natječaju Hrvatske turističke zajednice za najuređenije mjesto Kontinentalne Hrvatske.

Dodijeljene su i nagrade u više drugih kategorija, pa je tako najuređeniji park Spomen park Antuna Mihanovića u Klanjcu, najuređenije kupalište Terme Jezerčica u Donjoj Stubici, u kojima je smješten i najbolji Turistički informativni centar, onaj donjostubičke turističke zajednice.

Najljepšu okućnicu privatne kuće imaju Ljiljana i Stjepan Cesar iz Marije Bistrice, a najuređeniji balkon restoran "Rody" u Gornjoj Stubici.

Na prvom mjestu u kategoriji "Turistička ponuda ili zanimljivost" je muzej "Dr. Zlatko Dragutin Tudjina" iz Pregrade, a najbolji suvenir "Zlatarska božićnica – božićna jabuka" autora i proizvođača Darka Varge iz Zlatara.

Reklama