Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

27.03.2017. 13:36:28 - Petra Vdović

Trijumf KUD-a Pregrada na 22. smotri kazališnih amaterskih družina KZŽ

U Multimedijalnom centru u Zaboku prošlu je subotu 25. ožujka, održana 22. smotra kazališnih amaterskih družina na kojoj je trijumfirao KUD Pregrada.

Naime, dramska družina KUD-a Pregrada osvojila je čak četiri nagrade. Njihova predstava "Prijateljstvo i ljubav" osvojila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini te nagradu za najbolji tekst autorice Slavice Vidaček. Također, KUD je osvojio i nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu koja je pripala Mirjani Petrović Kušar, kao i nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu koju je osvojio Zdravko Halamić.

Dramske družine ocjenjivala je kazališna, filmska i televizijska glumica Mirela Videk, a osim pregradskog kulturno-umjetničkog društva, nastupili su i Dramska udruga Kaj, Humoristično društvo Zvonec i KUD Lobor.

Cilj ove manifestacije nije odabir kazališne predstave za nastup na višoj razini, već prilika da se na jednom mjestu okupe kazališne družine, predstave svoj rad široj javnosti te se ocijeni koliko se razvio njihov kazališni amaterizam. Osim prezentacija samih skupina, smotra je prilika da se vrednuje njihov rad od strane profesionalne struke. U 22 godine održavanja, kroz Smotru je prošlo oko 130 družina.

Reklama