Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

14.09.2021. 01:59:12 - LAG Zagorje-Sutla

Održane javne tribine "Različiti aspekti socijalnih usluga za starije osobe"

Lokalna akcijska grupa Zagorje - Sutla je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pregrada dana 6., 7. i 8. rujna 2021. održala javne tribine u Pregradi, Desiniću i Humu na Sutli na temu: "Različiti aspekti socijalnih usluga za starije osobe"  u okviru projekta "Veselo, veselo seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge".

Na trodnevnom javnom panelu voditeljica projekta i ravnateljica GDCK Pregrada Štefica Pasarić prezentirala je projekt "Veselo, veselo, seniori", a Nataša Koražija, ravnateljica Doma za starije osobe Park iz Zagreba govorila je o tome zašto je važno raditi zajedno u skrbi za starije osobe. U predstavljaju županijskih aktivnosti, pregleda palijativne skrbi i prava u sustavu zdravstva sudjelovali su Valent Balija, koordinator palijativne skrbi Krapinsko-zagorske županije te članovi mobilnog palijativnog tima Vilmica Cimić i Muharem Mehulić. Javne tribine posjetili su i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Desinića Zvonko Škreblin i predstavnica općine Hum na Sutli Jelena Posilović.

U raspravu nakon predstavljenih tema uključili su se prisutni građani koji su iskazali zadovoljstvo aktivnostima u kojima sudjeluju u projektu, kao i određenim prijedlozima koji bi mogli doprinijeti unapređenju statusa starijih osoba u zajednici.

Projekt "Veselo, veselo seniori"  financiran je EU sredstvima u ukupnom iznosu od 1.419.010,26 kn iz  Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. te se provodi do 31.7.2022. godine. Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada u partnerstvu s Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla, Mrežom udruga Zagor, Centrom za socijalnu skrb Krapina, Gradom Pregrada, Općinom Desinić i Općinom Hum na Sutli.

 

Reklama