Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

20.02.2009. 19:45:05 [Pregrada] - Večernji list

Izbori 2009

Tko će biti pregradski gradonačelnik: Vešligaj (SDP) - Kapac (HDZ)

Iako nas do izbora dijeli manje od tri mjeseca, političke stranke u Pregradi još nisu javno obznanile kandidate. Predsjednica GO HDZ-a Vilmica Kapac ističe kako HDZ nastavlja koaliciju s HSS-om, no o konkretnim imenima nije htjela govoriti. Neslužbeno doznajemo da će njihova zajednička gradonačelnička kandidatkinja biti Vilmica Kapac, a Marijan Hohnjec, predsjednik GO HSS-a, kandidat je za dogradonačelnika.

R. Gretić se ne kandidira
Opcija HDZ-HSS otvorena je, ističu, za sve koji su spremni podržati projekte za razvitak grada. Iako se prošlih tjedana proširila vijest da će se Vilmici Kapac kao protukandidat, kojega bi istaknuo SDP, suprotstaviti neovisni Robert Gretić, direktor i većinski vlasnik zagrebačkoga graditeljeskog diva MTG-a, to se neće dogoditi.

- Prošle godine, za Berbe grojzdja, razgovarao sam s čelnicima pregradskoga SDP-a. Ponudili su da će podržati moju kandidaturu, no odbio sam ih s obzirom na to da trenutačno imam prevelike obveze u tvrtki. Nije isključeno da ću se jednom kandidirati za pregradskoga gradonačelnika, ali ne sada, nego u budućnosti - kaže R. Gretić. Ana Krušlin, predsjednica pregradskoga SDP-a, potvrdila nam je jučer da su oni sve već posložili.

- SDP ima svojega kandidata za gradonačelnika i to je naš član - kazala je A. Krušlin. Na naš upit je li riječ o mladom Marku Vešligaju, u što su u Pregradi svi uvjereni, nije htjela odgovoriti. No, glede kandidata SDP-a za zamjenika gradonačelnika ostala je tajnovita.

I ZS je u igri
Hoće li to biti možda Stjepan Miklaužić (ZS), koji za vikend najavljuje pregovore, znat će se sljedeći tjedan. Predsjednik HNS-a i prijašnji gradonačelnik Pregrade Vjekoslav Gorup potvrdio nam je kako njegova stranka neće istaknuti svojega kandidata za gradonačelnika, a ostalo se još dogovara. S obzirom na to da je Gorup, kao gradski vijećnik, redovito podržavao sve projekte što ih je predlagala aktualna vlast, izvjesno je da će HNS prije podržati aktualnu gradonačelnicu nego M. Vešligaja.

Reklama