Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

02.02.2017. 14:37:40 - Grad Pregrada

"Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi" među najboljim kampanjama neprofitnih organizacija u Hrvatskoj 2016.

Društveno poduzeće Brodoto po prvi puta u Hrvatskoj objavilo je natječaj za najbolju kampanju neprofitnih organizacija u 2016. godini.  Kampanje su mogli nominirati zainteresirani građani putem digitalnog obrasca, a cilj ovakvog načina nominacije i dodjele nagrada najboljim kampanjama bio je da organizacije i inicijative civilnog društva za svoje napore dobe priznanje šire javnosti. Riječ je o organizacijama koje su se odvažile na primjenu alternativnim načina financiranja, koje su zagovarale, educirale i poticale građane na zajedničko djelovanje.

Dodjela nagrada održana je dana 01. veljače u prostorijama Kuće Europe u Zagrebu. Nagrade su dodjeljene u tri kategorije: Najdobri fundraising 2016., Najdobra promocija 2016. i Najdobro zagovaranje 2016. U svakoj od navedenih kategorija bilo je po pet finalista koji su ukratko prezentirali svoje kampanje, nakon čega je stručni žiri odlučio o pobjednicima.

Kao jedan od polufinalista ove veoma značajne inicijative bio je i pregradski Dječji vrtić "Naša radost".  Crowdfunding kampanja "Ti i ja, zajedno za vrtić" bila je nominirana kao jedna od najboljih zajedno uz više od 50 kampanja na području cijele Hrvatske. Nakon kandidacijskog procesa kampanja je ušla među polufinaliste u žestokoj konkurenciji. Iako kampanja nije ušla u finale, ovako uspješan rezultat ukazuje na njenu izvrsnost i kvalitetu.

Crowdfunding kampanja "Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi" bio je pilot projekta koju su zajednički osmislili Grad Pregrada i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), čime je crowdfunding platforma Croenergy.eu uspješno položila svoj prvi ispit. U kampanji koja je trajala 90 dana prikupljeno je gotovo sto tisuća kuna od preko 200 donatora, čime je zatvorena financijska konstrukcija za obnovu krovišta i fasade Dječjeg vrtića Naša radost iz Pregrade.

 

 

Reklama