Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.01.2019. 17:40:46 - Grad Pregrada

U 50 dana crowdfunding kampanje "Vratimo tenis u Pregradu" prikupljeno više od 60 tisuća kuna

Sportska zajednica grada Pregrade i Teniski klub Pregrada početkom prosinca 2018. godine pokrenuli su crowdfunding kampanju pod nazivom "SMASH-Vratimo tenis u Pregradu!", kojom se žele prikupiti financijska sredstva za izgradnju i uređenje teniskih terena na području grada. U prvih 50 dana kampanje prikupljeno je 60.880 kuna od 35 donatora, a namjera je do Dana grada Pregrade, koji se obilježava 28. travnja 2019., prikupiti iznos od 425 tisuća kuna.

Kampanja je pokrenuta na inicijativu Teniskog kluba Pregrada, koji je početkom 21. stoljeća postizao izvrsne rezultate na turnirima. "Imamo priliku vratiti nešto što je godina bilo zapostavljeno. Naš klub danas broji 50 članova i članica, a izgradnjom i uređenjem novih teniskih terena želimo ponudili tenis kakav se u ovom gradu nekada igrao", ističe predsjednik teniskog kluba Denis Burić.

Kampanju podržava i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. "Pregračanima crowdfunding nije nikakva nepoznanica. Prije tri godine ujedinili smo se u kampanji "Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi" te u 90 dana prikupili gotovo 100 tisuća kuna od preko 200 donatora, čime je zatvorena financijska konstrukcija za obnovu krovišta i fasade Dječjeg vrtića Naša radost. Ukupan iznos novčanih sredstava prikupljen kroz donacije pokazao je kako još uvijek ima ljudi koji znaju prepoznati kvalitetan projekt i koji su spremni pomoći u realizaciji inovativnih ideja, stoga se nadamo da ćete i ovaj projekt prepoznati kao takav", kaže gradonačelnik Marko Vešligaj.

Svatko od vas može pomoći ostvariti postavljen cilj. Simboličnom donacijom možete učiniti puno za podizanje sportsko-rekreacijske ponude grada Pregrade te sudjelovati u stvaranju kvalitetnog sportskog sadržaja za sadašnje i buduće generacije. Vaši prilozi neće ostati neprimijećeni: pripremljene su digitalne i tiskane zahvalnice, a donacije od tisuću kuna i više bit će ovjekovječene na trajnoj ploči s listom donatora u sklopu obnovljenog teniskog centra.

Crowdfunding kampanja pokrenuta je na platformi croenergy.eu. Više informacija o načinu uplate i samom projektu možete naći na sljedećem linku: http://www.croenergy.eu/projekt/smash-vratimo-tenis-u-pregradu.

 

Reklama