Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

06.12.2018. 09:26:34 - Grad Pregrada

Vratimo zajedno tenis u Pregradu!

Sportska zajednica grada Pregrade i Teniski klub Pregrada zajedno kreću u CROWDFUNDING kampanju pod nazivom "SMASH-Vratimo tenis u Pregradu!", kojom se žele prikupiti financijska sredstva za izgradnju i uređenje teniskih terena na području grada.

Grad Pregrada posjeduje bogatu sportsku tradiciju, a povijest tenisa u našem gradu seže u 1992. godinu kada je sa svojim radom započeo Teniski klub Pregrada. Prvu tenisku školsku godinu igralo je nekoliko tenisača, a mnogi od njih odlazili su na brojne turnire na županijskoj te na nacionalnoj razini. Najzaslužniji za izgradnju tadašnjih teniskih terena bio je Davorin Šutina, istaknuti građanin Pregrade, zaslužan za mnoge projekte koji se i danas ostvaruju na području grada. Međutim, zbog određenih imovinsko-pravnih odnosa i nemogućnosti pronalaska zajedničkog rješenja, tada izgrađeni teniski tereni nisu više u funkciji.

Sa željom da Pregrada ponovno zauzme zasluženo mjesto na teniskim ljestvicama, Teniski klub Pregrada ove godine pokrenuo je inicijativu za ponovnim oživljavanjem ovog sporta na području grada izgradnjom i uređenjem novih teniskih terena, a kako bi svojim članovima i članicama ponudili tenis kakav se u ovom gradu nekada igrao.

"Želja nam je da grad Pregrada ponovno bude mjesto okupljanja vrhunskih tenisača s područja naše županije, a i šire. Velika želja svih članova kluba je našim najmlađima pružiti mogućnost bavljenja ovim sportom te da kroz tenis razviju svoje motoričke i kondicijske vještine, steknu nova prijateljstva te zdravo provode svoje slobodno vrijeme", ističe predsjednik Teniskog kluba Denis Burić.

Kroz godine Grad Pregrada kontinuirano je povećavao sredstva za financiranje javnih potreba u sportu, a u 2019. godini osigurao je, za realizaciju sportskog programa grada, rekordnih 2,5 milijuna kuna. Navedeni iznos podijeljen je između financijske podrške projektima i programima sportskih klubova i udruga s područja Grada te investicijskih projekata koji nas očekuju u 2019. godini.

Tako je za uređenje dječjih i školskih igrališta osigurano 1.090.000,00 kuna, za energetsku obnovu zgrade NK Pregrada 690.000,00 kuna, za uređenje pomoćnog igrališta pri NK Pregrada 130.000,00 za sufinanciranje udruga u sportu i rekreaciji 300.000,00 kuna, a isti toliki iznos osiguran je i za obnovu parketa u sportskoj dvorani OŠ Janka Leskovara.

"Sport izravno doprinosi zdravlju i dobrobiti građana, integraciji mladih i njihovom zdravom odrastanju pa Grad Pregrada nastoji uvijek odgovoriti na zahtjeve klubova, udruga i građana u sportu te im dati podršku u podizanju kvalitete sportskog života na području grada. Pozivamo vas da se uključite u kampanju jer zajedno imamo priliku vratiti u život nešto što je godinama bilo zapostavljeno te time doprinijeti razvoju sportsko-rekreacijske, ali i turističke ponudu Grada", kaže gradonačelnik Marko Vešligaj.

Crowdfunding kampanja pokrenuta je na platformi croenergy.eu, a namjera je od 5. prosinca 2018. do 28. travnja 2019., kada se obilježava Dan grada Pregrade, prikupiti iznos od 425 tisuća kuna. Vaši prilozi neće ostati neprimijećeni: za vas su pripremljene digitalne i tiskane zahvalnice, a donacije od tisuću kuna i više bit će ovjekovječene na trajnoj ploči s listom donatora u sklopu obnovljenog teniskog centra.

Više informacija o načinu uplate i samom projektu možete naći na sljedećem linku: http://www.croenergy.eu/projekt/smash-vratimo-tenis-u-pregradu

Inače, ovo nije prvi put da građani financijski sudjeluju u povećanju kvalitete javnih objekata čije usluge svakodnevno koriste. Kao pilot projekt platforme Croenergy.eu prije tri godine Grad Pregrada i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske proveli su kampanju "Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi". U kampanji koja je trajala 90 dana prikupljeno je više od očekivanog iznosa - gotovo 100 tisuća kuna od preko 200 donatora, čime je zatvorena financijska konstrukcija za obnovu krovišta i fasade Dječjeg vrtića Naša radost.

Ukupan iznos novčanih sredstava prikupljen kroz donacije pokazao je kako još uvijek ima ljudi koji znaju prepoznati kvalitetan projekt i koji su spremni pomoći u realizaciji inovativnih ideja, stoga se nadamo da ćete i ovaj projekt prepoznati kao takav!

Budite dio razvoja Grada Pregrade!

 

Reklama