Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

09.04.2016. 10:04:31 - Grad Pregrada

Potpuni uspjeh pilot projekta Croenergy platforme

Prošlog vikenda crowdfunding kampanja "Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi" privedena je svom kraju na radost svih sudionika, a ponajviše mališana iz Dječjeg vrtića "Naša radost" iz Pregrade. Renovacijom dotrajalog krova projekt energetske obnove zgrade vrtića, koji traje već četiri godine, bit će završen. U tom periodu obnovljena je stolarija vrtića, a dograđene su i opremljene dvije igraonice sa sanitarnim i polivalentnim prostorima. Sada još predstoji renovacija krova kojim će naš pregradski vrtić postati energetski gotovo neovisan. Problemi vrtića time će postati dio prošlosti i to dobrim dijelom zahvaljujući nesebičnim donatorima koji su u proteklih devedeset dana kampanje "Ti i ja zajedno za dječji vrtić u Pregradi" osigurali dio potrebnih financijskih sredstava za obnovu dječjeg vrtića po niskoenergetskom principu. Ova lijepa priča započela je kao jednostavna energetska obnova, a završila kao jedinstvena akcija koja je solidarizirala i ujedinila lokalnu zajednicu u ostvarenju ovog plemenitog cilja. 


Kampanja, koju su zajednički osmislili Grad Pregrada i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, u konačnici je premašila sva očekivanja prikupivši i znatno više od ciljanog iznosa od 80 tisuća kuna. Ukupan iznos novčanih sredstava prikupljen kroz donacije pokazao je kako još uvijek ima ljudi koji znaju prepoznati kvalitetan projekt i koji su spremni pomoći drugima u realizaciji inovativnih ideja, iako se ponekad u hrvatskim uvjetima čine kao "nemoguća misija".


Završna svečanost u organizaciji Kulturnog umjetničkog društva Pregrada, koja je okupila preko dvjesto posjetitelja, okrunjena je 1. travnja velikim koncertom u dvorani OŠ Janka Leskovara, a po završetku slavlje se samo nastavilo na glavnom gradskom trgu. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Regionalna energetska agencija SZ Hrvatske primila je Plaketu Grada Pregrade  za svoj doprinos na sudjelovanju u realizaciji ovog projekta.
Završetkom pilot projekta Croenergy platforma uspješno je položila svoj prvi ispit iz čega se može zaključiti da crowdfunding, kao model financiranja projekata, itekako ima svijetlu budućnost u Hrvatskoj.


 

 

Reklama