Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

16.07.2013. 20:22:01 - Grad Pregrada

Radni sastanak s ravnateljem REGEA-e

Gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj i zamjenik gradonačelnika Ivan Škrinjar, održali su jučer radni sastanak s gospodinom Julijem Domcom, ravnateljem Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) te Ivanom Horvat, voditeljicom projekta.

Razgovarali su o projektima na području energetske učinkovitosti i dogovoreno je praćenje potrošnje energije u gradskim zgradama radi racionalizacije troškova. Razmatrana je i mogućnost uključivanja poduzetnika u projekte energetske učinkovitosti uz podršku REGEA-e.

Krapinsko-zagorska županija raspisala je natječaj za sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba na području Krapinsko-zagorske županije.

Detaljnije o natječaju na stranicama Krapinsko-zagorske županije: www.kzz.hr/natjecaj-solari-2013-drugi.

Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske započela je s radom 2008. godine uz potporu Europske komisije u sklopu programa Inteligentna energija za Europu. Osnovni cilj i uloga agencije jest promoviranje i poticanje regionalnog održivog razvoja u području energetike i zaštite okoliša kroz korištenje obnovljivih izvora energije i uvođenje mjera povećane energetske efikasnosti.

Od početka rada do danas, Agencija je ostvarila značajan iskorak i postepeno zauzela svoju poziciju središnje ustanove za pružanje stručne potpore na području održivog korištenja energije svojim osnivačima te gradovima i općinama na području sjeverozapadne Hrvatske, ali se sve više kao takva afirmira i na nacionalnoj te međunarodnoj razini.

Reklama