Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

11.12.2017. 12:54:25 - Petra Vdović

Zagorski SDP: "Vlada onemogućava ljudima, koji žive u lokalnoj zajednici, svakodnevni posao i svakodnevno funkcioniranje"

Foto: Zagorje.com

Potpredsjednik Hrvatskog sabora, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić i njegov stranački kolega, gradonačelnik Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj održali su danas u Zaboku konferenciju za medije u svezi ukidanja ispostava Porezne uprave u Klanjcu i Pregradi.

Kako piše portal Zagorje.com, Hajdaš Dončić je istaknuo da je ukidanje ispostava jedan od pokazatelja da aktualna Vlada predvođena HDZ-om i HNS-om onemogućava ljudima, koji žive u lokalnoj zajednici, svakodnevni posao i svakodnevno funkcioniranje. "O tome govore i poslovi Porezne uprave u Hrvatskoj, koja ne samo da kažnjava poduzetnike zbog jednog slova ili krivog papira, nego ide i jedan korak više. Umjesto da se u ovo vrijeme decentralizacije omogući ljudima da u svojoj općini ili svome gradu obavljaju većinu usluga, to se sada centralizira", rekao je Hajdaš Dončić.

Konferencija za medije na tu temu već je održana 3. listopada u Gradskoj vijećnici u Pregradi, na kojoj je istaknuto kako je poduzetništvo i obrtništvo najrazvijenije upravo na području koje pokriva navedena Ispostava Porezne uprave u Pregradi, a to je i osim područja grada Pregrade i područje općina Hum na Sutli i Desinić te je najavljeno zajedničko poduzimanje daljnjih aktivnosti usmjerenih prema Ministarstvu financija i Poreznoj upravi.

Gradonačelnik Vešligaj rekao je da je zatražio od Porezne uprave objašnjenje zašto su te dvije ispostave ukinute i apelirao na Poreznu upravu da ih ponovo osnuje, no od nje je stigao odgovor kako se za građane, ali i obrtnike te poduzetnike, ovom reorganizacijom ništa ne mijenja, piše Zagorje.com. Vešligaj je također rekao da je u nekoliko navrata imao primjedbe od samih poduzetnika. "Osobno mogu svjedočiti da smo se nedavno ispred Grada prijavljivali na jedan natječaj ministarstva i da smo po tu potvrdu o poreznom dugu, koju morate priložiti, morali ići u Krapinu. Dakle, puno toga se promijenilo uredbom Vlade iz šestog mjeseca", zaključio je Vešligaj te dodao da, iako apel koji je uputio ministarstvu nije urodio plodom, neće odustati od rješavanja ovog problema.

 

 

Reklama