Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

25.04.2019. 08:27:23 - Grad Pregrada

Proslava Dana Grada Pregrade uz Atomsko sklonište i Mejaše

Povodom proslave Dana Grada Pregrade, brojna događanja su nam na rasporedu ovog tjedna, a vrhunac zabave očekuje se u dane vikenda.

Na Trgu Gospe Kunagorske ponovno vas očekuje šator dobre zabave, koji će biti postavljen od 26. do 28. travnja. Petak je rezerviran za rock pa nam tako u goste dolazi Crni ribar i Atomsko sklonište, dok su u subotu za zabavu zaduženi popularni Mejaši.

Na Bijelu nedjelju, kada se slavi Dan Grada Pregrade, na gradskom trgu od 12 sati održat će se druženje s građanima, a za zabavu je zadužen F-band. Dan Grada, 28. travnja, na Bijelu nedjelju, tradicionalno će započeti svetom misom, nakon koje slijedi mimohod povijesnih postrojbi ulicama grada te prijavak gradonačelniku, a potom i svečana sjednica Gradskog vijeća.

Nakon prijepodnevnih događanja, postrojbe i njihov domaćin "Povijesna postrojba Kostelska pištola - Keglevićeva straža Kostel" odlaze do kapele Sv. Štefana u Bregima Kostelskim gdje se zatvara manifestacija "Kostelska Uskrsna pištola" svečanim programom i streljanjem iz pištola. Okupljanje kreće u 15 sati uz Desinićke mažoretkinje i limenu glazbu.

 

Reklama