Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.04.2017. 18:01:21 - Grad Pregrada

Obilježen Dan Grada Pregrade

Kako Pregrada ove godine obilježava 20 godina od dobivanja statusa grada, građani su protekla tri dana uživali u zabavnom programu u šatoru na Trgu Gospe Kunagorske te brojnim drugim sportskim i kulturnim događanjima, a svečana proslava Dana Grada održana je jučer, na Bijelu nedjelju. Program je započeo svetom misom u crkvi Uznesenja BDM te mimohodom povijesnih postrojbi i prijavkom gradonačelniku Marku Vešligaju. Nakon toga svi zajedno uputili su se prema gradskom groblju, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod križa.

Hrvoje Šorša

Program proslave nastavljen je svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, koju je otvorio predsjednik vijeća Zlatko Šorša. Na samom početku prikazan je video o projektima i ulaganjima u grad u posljednjih nekoliko godina, u kojem su navedeni svi aspekti razvoja grada, od područja odgoja i obrazovanja, kulture, sporta, ulaganja u infrastrukturu, gospodarstva te prirodnih ljepota i turističkih destinacija. Potom se prisutnima obratio gradonačelnik Marko Vešligaj istaknuvši da je u protekle tri godine u Pregradu došlo 75 milijuna kuna investicija, a prošla je godina bila jedna od najuspješnijih. Gradonačelnik je naglasio investicije u poslovnoj zoni, rekonstrukciju javnu rasvjete i asfaltiranje nerazvrstanih cesta, a kao najvažnije obilježje Grada Pregrade istaknuo je transparentnost i otvorenost u radu te svakodnevni pristup ljudima po čemu je grad poznat u cijeloj Hrvatskoj.

Nakon gradonačelnika prigodnim riječima prisutnima su se obratili dječja gradonačelnica Marta Hercigonja, župan občine Žužemberk Franc Škufca, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, župan KZŽ Željko Kolar, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek te predsjednik SDP-a i saborski zastupnik Davor Bernardić.

Na kraju svečane sjednice predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Šorša i gradonačelnik Marko Vešligaj zajedno su podijelili javna priznanja za 2016. godinu. Ove godine dodijeljeno je čak 20 javnih priznanja, a nakon nekoliko godina dodijeljena je i povelja počasnog građanina gospodinu Dragutinu Kamenskom. Osim javnih priznanja, uručena je i nagrada za Naj-volontera u prošloj godini koja je pripala Ivanu Krogu, volonteru Gradskog društva Crvenog križa Pregrada. Za glazbeni ugođaj svečane sjednice pobrinuo se Vokalni sastav KUD-a Pregrada pod vodstvom Lucije Vrhovski.

Poslije sjednice, druženje se nastavilo pod Šatorom dobre zabave uz lovački grah i Kajtonere, a u popodnevnim satima program se preselio u Kostel kraj kapele sv. Štefana, gdje su kuburaši pucnjevima obilježili zatvaranje manifestacije Kostelska Uskrsna pištola.

Reklama