Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

20.04.2017. 19:02:03 - Grad Pregrada

Ovog vikenda velika proslava Dana Grada

Foto: Hrvoje Šorša

Pregrada ove godine slavi 20 godina od dobivanja statusa grada, stoga ovog vikenda slijedi velika proslava.

Slavljenički vikend počinje već sutra, u gradskoj vijećnici koncertom "Pozdrav Zagorju" KUD-a Pregrada i njihovih gostiju: Klape Kmeti i KUD-a Rikard Jorgovanić iz Huma na Sutli te pjesnika Sare Pondeljak i Tomice Kolara. Kako bi na gradskom trgu bilo posebno veselo, u Šator dobre zabave dolaze Neno Belan i grupa Fiumens, a iste večeri nastupit će domaći Optimisti Zagorja.

Subota je posvećena planetu Zemlji pa mjesni odbori, gradske udruge i zaljubljenici u prirodu kreću u akciju "Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš", dok u 12 sati s terena NK Pregrada kreće humanitarna trka "Potrči malo, pomogni puno" u organizaciji 3. razreda Osnovne škole Janka Leskovara. Od 14 sati na Kunagori, u organizaciji Grada i HPD Kunagora počinje natjecanje u pripremanju kotlovine, s dovoljno porcija za sve posjetitelje, od 18 sati program se seli na igralište Osnovne škole Janka Leskovara gdje će se održati noćni sportski susreti u nogometu, košarci, odbojci na pijesku i stolnom tenisu u suradnji Grada, mjesnih odbora, udruga CUG i RUŽ te potporu Sportske zajednice. Večer će na gradskom trgu uljepšati bandovi La Gef i Smooth.

Dan Grada, koji se obilježava na Bijelu nedjelju, tradicionalno će započeti svetom misom nakon koje slijedi defile povijesnih postrojbi ulicama grada te prijavak gradonačelniku. Svečanom mimohodu nazočit će postrojbe iz Kostela, Karlovca, Čakovca, Križevaca, Vinkovaca, Požege,Gospića, Varaždina, Ivanca Tomislavgrada (BIH) i Žužemberka (SLO) uz Limenu glazbu Pregrada i lokalna kuburaška društva. Nakon protokola priprema se druženje s građanstvom uz band Kajtonere na Trgu Gospe Kunagorske gdje će vrijedni lovci pripremiti i dijeliti gulaš. Poslije prijepodnevnih događanja, postrojbe i njihov domaćin "Kostelska pištola- Keglevićeva straža Kostel" odlaze do kapele Sv. Štefana u Bregima Kostelskim gdje se zatvara manifestacija "Kostelska Uskrsna pištola" svečanim programom i streljanjem iz pištola. Okupljanje kreće u 15 sati uz Desinićke mažoretkinje i limenu glazbu Vetropack-Straža.

Proslava Dana Grada završava u ponedjeljak gostovanjem GfuK-a u Pregradi, koji u goste dovodi izvrsnu glumica Kseniju Pajić s predstavom Shirley Valentine.

Reklama