Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

29.04.2015. 19:37:26 - Grad Pregrada

Proljeće u Pregradi završava 1. svibnja na Kunagori i Vinagori

Program "Proljeće u Pregradi" traje tijekom mjeseca travnja kojeg je ispunilo pregršt događanja, gostovanja i druženja, a završit će kao i lani proslavom 1. svibnja na Kunagori i Vinagori. 

Planinarsko društvo Kunagora organizira obilježavanje Praznika rada uz podjelu graha od 11 sati kraj planinarskog doma na Kunagori. Za one željne kretanja na svježem zraku organizirano je planinarenje od Kostela do Kunagore, sastanak je u 10 sati u Kostelu kod župnog dvora.

Na Vinagori događanja počinju već u 6 ujutro budnicom uz kuburaše i limenu glazbu. U 8 sati kreće malonogometni turnir, a u 11.30 počinje misa. Navečer u 18.30 održat će se predstavljanje "Glasnika Majke Božje Vinagorske" te se otvoriti izložba "Vinagora u pjesmi".

Program "Proljeća u Pregradi" započeo je tradicionalnom manifestacijom "Kostelska Uskrsna pištola" koja u izvornom obliku traje već gotovo 500 godina. Manifestacija je zatvorena tjedan dana kasnije na Bijelu nedjelju kada se tradicionalno slavi i Dan Grada. OK Kapela održala je tih dana orijentacijsko trčanje ulicama i brežuljcima našeg grada, Šahovski klub turnire, a udruga RUŽ revijalnu utakmicu sa RK Podravka. KUD Pregrada održao je koncert za dobro raspoloženje, a udruga "Kostelska pištola – Keglevićeva straža Kostel" ugostila je povodom Dana Grada povijesne postrojbe RH, te goste iz Slovenije i BiH koji su održali mimohod i prijavak gradonačelniku. Za sam kraj dana u gradu nam je u goste stigao "GfuK" sa izvanrednom prestavom "Cinco i Marinko". 

U tjednu koji je uslijedio Glazbena škola Pregrada održala je Dane glazbe pune glazbenih radionica i koncerata kako učenika tako i profesora, a Gradska knjižnica Pregrada organizirala je uvijek dobro posjećenu i događanjima ispunjenu "Noć knjige". Sam kraj mjeseca travnja ponovno je pružio mogućnost za boravkom na otvorenom. Povodom Dana Planeta Zemlje održana je tako akcija "Zelena čistka" u kojoj su volonteri sudjelovali u najvećoj volonterskoj akciji na svijetu – čišćenju okoliša i divljih deponija. Udruga CUG posljednje nedjelje u travnju održala je veliku proljetnu biciklijadu u suradnju sa MUP-om. 

Sam kraj "Proljeća u Pregradi" tradicionalno će se obilježiti na Kunagori i Vinagori, a Vas pozivamo da nam se pridružite!

Reklama