Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

29.08.2018. 20:00:58 - Petra Vdović

POZIV NA SURADNJU

Zadnji članak za Pregrada.info ili?

Ljeto ide svome kraju, godišnji odmori su završili, a djeca se vraćaju u školske klupe.

A Pregrada.info? Ne znam jeste li primijetili ili niste, ali vaš omiljeni pregradski portal u zadnje vrijeme nije u funkciji. Posljednji članak objavljen je 29. lipnja. Vjerojatno ste pomislili: "Sezona je kiselih krastavaca pa nema vijesti" ili "Pa i oni imaju godišnji odmor, sigurno će se sve vratiti u normalu u rujnu, ipak nam uskoro počinje Branje grojzdja".

No, nažalost, imamo tužne vijesti. Pregrada.info ostala je bez svojih suradnika, svakog od nas stigle su neke druge poslovne i privatne obaveze te nam je ostalo vrlo malo slobodnog vremena koje pak želimo iskoristiti za sebe, za druženje s prijateljima i obitelji. Da bi ovaj portal nastavio, jedna osoba ipak nije dovoljna. Iako sam se posljednjih godinu dana trudila očuvati ovaj prostor slobode, što zbog ljubavi prema gradu ili poštovanja prema osnivačima, nije mi uspjelo. I mene su sustigle razne obveze zato ću iskoristiti ovu priliku da se pozdravimo.

Napisao je gosp. Ivan Kantoci 2008. godine u svojoj knjizi "Pisma iz Nizozemske" da je portal Pregrada.info nezamjenjiv pri promicanju i njegovanju vrijednosti poput istine, slobode i pravednosti. "Na ovom plodnom i na temeljnim vrijednostima (…) izgrađivanom društvenom životu putem portala Pregrada.info svi mi sadašnji i budući korisnici i posjetitelji portala možemo biti vrlo zahvalni i na njega jako ponosni. Suradnici portala Pregrada.info uistinu su nam potrebni. Oni su nam taj i tako omogućen prostor susretanja i razmjene misli i ideja približili nadomak ruke, a time i nas jedne drugima."

Stoga vas molim, nadovezujući se na misli gosp. Kantocija, ukoliko među vama postoji barem jedna osoba (a bilo bi dobro kad bi ih bilo malo više) koja bi htjela preuzeti objavljivanje i pisanje vijesti i izvještaja iz naše male zajednice te spriječiti gašenje ovog svima nam srcu dragog portala, koji je nastao u vremenima kad nismo imali sve na dlanu, kad je bilo puno teže saznati što se događa na sjednicama vijeća i kad udruge te ostali koji upotpunjuju društveni život u gradu nisu imali gdje promovirati svoj rad i aktivnosti, pozivamo ju da nam se javi! Bilo putem Facebooka, maila, telefona, sms-a, pisma ili razglednice.

Na kraju bih se samo još, u ime svih suradnika na portalu, htjela zahvaliti svakom čitatelju, susjedu i prijatelju na podršci koju ste nam pružali u ovih 11 i pol godina rada te reći kako se zaista nadam da će se među vama pronaći ekipa koja će svojim entuzijazmom, voljom i trudom omogućiti da se ovaj veliki volonterski projekt nastavi.

A u svoje osobno ime zahvaljujem svima koji ste barem jednom kliknuli na naše objave, posebno onima koji ste članke čak i čitali, svima koji su me vodili, usmjeravali, podržavali i kritizirali te prijateljima koji su uvijek imali razumijevanja. U srcu mi zauvijek ostaje pet godina divne suradnje, a posebno hvala Joži na prilici da svoje prve novinarske korake napravim upravo ovdje – na platformi koja je nastala kako bi mijenjala Pregradu i koja je u tome i uspjela.

Živjeli!

P.S. I da, znam da ovaj tekst više spada u kolumne, ali nadam se da mi nećete zamjeriti što sam ga objavila pod rubriku novosti.

Reklama