Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

14.12.2015. 10:23:57 - Petra Vdović

Pregrada.info predstavljala Krapinsko-zagorsku županiju u Trstu

U sklopu projekta "Women's network for future of Europe" ili skraćeno, WONET, u Dolini kraj Trsta od 3. do 6. prosinca održan je seminar na temu "Žene, politika i mediji" na kojem je sudjelovala i udruga Pregrada.info.

Projekt WONET nastao je u suradnji nekoliko udruga iz četiri zemlje naše regije, Srbije, Slovenije, Italije i Hrvatske. Iz Hrvatske je prisustvovalo čak devet sudionica  s Hvara, Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a našu županiju ovog je puta predstavljala Turistička zajednica Grada Pregrade i Pregrada.info.

Kroz četiri dana seminara sudionice su imale priliku slušati predavanja o ženama u politici i ženskom političkom aktivizmu, kao i o medijskoj slici žene i rodnim politikama i ulogama na lokalnom i državnom nivou. Također, prezentirale su iskustva iz svojih zemalja te predstavile svoju zemlju kroz okuse karakteristične za područje iz kojeg dolaze. Osim toga, sudionice su dobile priliku posjetiti Primorski dnevnik, slovensku dnevnu novinu koja se proizvodi u Trstu i podružnicu talijanske nacionalne televizije RAI.

To je bio drugi od ukupno četiri seminara kojima se nastoji osnažiti žene za političku artikulaciju društvenih problema s kojima se svakodnevno suočavaju te se želi izgraditi solidarnost kroz umrežavanje žena na lokalnom i europskom nivou. Prvi seminar na temu "Žene i obrazovanje" održan je u Beogradu, dok se posljednja dva koja se tiču žena, zapošljavanja, socijalne politike i obiteljskog prava održavaju početkom sljedeće godine u Postojni u Sloveniji te na Hvaru.

Sudionice će nastaviti s radom i nakon seminara te će na nacionalnoj razini napraviti fotoreportažu sukladno temi koju su obrađivale na seminaru. Projekt završava finalnom konferencijom u Beogradu gdje će se izložiti sve reportaže, a izložba će nakon Beograda putovati i kroz ostale gradove koji sudjeluju u projektu. Isto tako, sve reportaže bit će objavljene u brošuri nakon završetka sva četiri seminara.

Reklama