Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

01.06.2015. 15:48:16 - Petra Vdović

U Pregradi održan jubilarni 10. Sajam udruga KZŽ

Foto: Davor Špiljak

Na Trgu Gospe Kunagorske u Pregradi, prošlu je subotu održan jubilarni deseti Sajam udruga Krapinsko-zagorske županije u organizaciji Mreže udruga Zagor. Ovogodišnji domaćin Sajma bila je Pregrada.info – udruga za informiranje, a po prvi puta učestvovala su savjetodavna tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave naše županije te su predstavljene mogućnosti njihove suradnje s udrugama.

Ove je godine na Sajmu sudjelovao rekordan broj udruga. Čak 39 udruga s područja cijele županije došlo je prezentirati svoj program rada, ali i projekte kojima se bave. Svaka udruga predstavila se na svoj način, kroz glazbu, ples i druge aktivnosti. Dijelili su se različiti promotivni materijali, a od članova udruga mogle su se dobiti razne informacije o njihovoj povijesti i radu. Sajmu su prisustvovali gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i Jasna Petek, dožupanica KZŽ za društvene djelatnosti. Iako župan Željko Kolar nije namjeravao doći zbog mnogobrojnih obaveza, ipak je navratio jer, kako je sam rekao, nije mogao odoljeti s obzirom na sve fotografije koje su toga dana preplavile društvene mreže. Zahvaljujući lijepom vremenu, Sajam udruga posjetilo je mnogo ljudi, koji su imali priliku međusobno se upoznati i povezati radi buduće suradnje, što je i cilj njegova održavanja. Uz neformalno druženje, održan je i prigodan program, koji je uključivao glazbene i kulturno-scenske nastupe Glazbene škole Pregrada, ali i različitih udruga i kulturno umjetničkih društava.

U sklopu Sajma, u Gradskoj kavani održana je i tribina "Zapošljavanje i radna prava mladih te rodna ravnopravnost u organizacijama civilnog društva". Na tribini su sudjelovale Mirjana Jurman, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina, kooordinatorica Mreže udruga Zagor Ivana Radanović te Irena Velimirović, članica inicijative "Za rad spremne", koja je predstavila istraživanje "Mladi na tržištu rada". Po završetku Sajma, na Trgu je održan koncert pregradskog benda Verse, koji je organizirala Udruga CUG u sklopu programa "Mladi za Pregradu, Pregrada za mlade".

Reklama