Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

19.04.2018. 19:19:45 - Petra Vdović

Prijavite svoje skladbe i nastupite na "Vinskim popevkama i napitnicama"

Kulturno umjetničko društvo Pregrada raspisalo je natječaj za drugo izdanje festivala "Vinske popevke i napitnice", koji će se održati 28. rujna na Trgu Gospe Kunagorske u Pregradi, u sklopu manifestacije "Branje grojzdja".

Na natječaj se mogu prijaviti već izvođene, ali i nove skladbe koje mogu biti popularne, tradicijske i etno, uz uvjet da su u duhu kajkavskog govornog područja te spominju vino, trsje, klet.

Jedan od uvjeta je i da izvođači moraju nastupiti u narodnim nošnjama, a skladbe mogu izvoditi skupine kao a capella, solisti uz tamburašku pratnju ili tamburašku violinsku pratnju, a kao dopuna mogu biti i drugi instrumenti koji su se udomaćili u izvedbama skladbi kajkavskog područja. Etno skladbe i obrade mogu imati već navedenu pratnju tradicijskih glazbala vezanih za kajkavsko govorno područje.

Za već izvođene skladbe, stručni sud dodijelit će nagrade za prva tri mjesta, a između novih skladbi birat će se najbolji izvođač/ica, najbolji tekstopisac/kinja, najbolji skladatelj/ica te najbolja skladba u cjelini. Također, jednu nagradu za najbolju skladbu dodjeljuje i publika.

Prijavu izvođene ili nove skladbe s podacima autora i osobe koja je napravila obradu te podacima izvođača potrebno je poslati do 31. srpnja na adresu: Kulturno umjetničko društvo Pregrada, s naznakom za "Vinske popevke i napitnice", 49218 Pregrada, Pod Lenartom 1, ili na e-mail: kud.pregrada81@gmail.com. Za prijavu nove skladbe također je potrebno poslati tekst i note, a na natječaj se može poslati i više od jedne skladbe.

Reklama