Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

16.11.2015. 10:50:48 - TZ Pregrada

Prezentacija projekta "Pregrada uživo"

Gradska knjižnica Pregrada i Turistička zajednica Grada Pregrade organiziraju video-prezentaciju i predavanje o projektu "Pregrada uživo"koje će se održati u petak, 20. studenog u 18,00 sati u prostorijama Gradske knjižnice.

Kroz predavanje ćete saznati kako je projekt nastao, što je sve bilo potrebno za njegovu realizaciju i kakva se tehnologija koristi. Možda će Vas iznenaditi činjenica da za prikaz stranice "Pregrada uživo" podaci putuju između Pregrade, Švicarske i Amerike. Saznat ćete kako se obični router za pristup internetu može pretvoriti u malo pouzdano računalo koje možete programirati po želji. Bit će govora o tehnologiji zvanoj Linux i kako se danas složeni sustavi grade korištenjem besplatnih programa, slobodno dostupnih na internetu. Predavanje bi moglo biti posebno interesantno učenicima, studentima i ostalima koje zanima tehnologija, neovisno o dobi. 

Dođite svejedno i ako Vas tehnologija ne zanima! Video ionako spada u kategoriju umjetnosti. Tehnologija će biti objašnjena običnim jezikom (umjesto onog informatičkog, kod kojeg uglavnom nikad ne razumijete o čemu je riječ). Predavanje će održati Darko Topolko iz tvrtke Ultima.

Video-prezentacija (tzv. timelapse) u trajanju od 14 minuta nastala je iz arhive slika dostupnih na uzivo.pregrada.hr. Najavu možete pogledati na adresi http://youtu.be/fX_F1F7Y4Ac ili u nastavku.

Reklama