Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

02.01.2017. 15:09:58 - TZ Pregrada

U Pregradi održana večer s daškom Brazila

Kraj itekako uspješne godine po brojnim događanjima u Pregradi obilježen je jednim posebnim gostovanjem gitarističkog dua iz Brazila. Događaj, čiji su organizatori Grad Pregrada, TZ Pregrada i Gradska knjižnica, rezultat je uspješne suradnje gradova Kutine i Pregrade.

Gosti su bili Patrick Blancos i Gustavo Fofao, dva dobra prijatelja i glazbenika iz Brazila. Sviraju zajedno kako kažu već dugo. Obojica imaju vlastite karijere, ali uživaju u zajedničkom izvođenju blues, folk, jazz i brazilske glazbe. Upoznali su se na "Cifraclubu", jednoj od najvećih glazbenih web stranica na svijetu, a sada nakon sviranja po cijelom Brazilu su na turneji po Hrvatskoj.

Patrick dolazi iz malog grada Jardima u Brazilu iz kojeg se 2006. godine odselio u Belo Horizonte gdje je diplomirao gitaru na "Pro music scholl". Na njega su utjecali glazbenici brazilske pop i jazz glazbe, a uzori su mu Amos Lee, Jamie Cullum, Djavan i Tom Jobim.

Gustavo je odrastao u Belo Horizonteu gdje je počeo svirati gitaru kao dijete, a 2011. godine upisao je glazbenu akademiju. Napisao je mnoge instrumentalne skladbe, a na njega su utjecali glazbenici blues, folk i country glazbe, te imena kao što su Andy Mckee, Tommy Emmanuel i Eric Clapton.

Uz koncert gitara otvorena je izložba slika Zvonimira Puklina, koju publicist Željko Slunjski opisuje riječima: "Zlatarski pustolov avanturističkoga duha, dvadesetdevetogodišnji Puklin, u travnju ove godine vratio se s višemjesečnog putovanja po Brazilu, Peruu, Ekvadoru i Kolumbiji. Obilazio je gradove i živopisne predjele daleke Južne Amerike, čije je države Čile, Boliviju, Peru i Ekvador već šestomjesečno upoznavao 2009. i 2010. godine. Južnoameričkim prostranstvima putovao je samo s ruksakom i velikom geografskom znatiželjom, upoznajući način života i običaje tamošnjih ljudi, ponajprije manje znana područja" . Njegove slike mogu se do 13. siječnja razgledati u Galeriji i Gradskoj knjižnici. Da ne bi sve ostalo samo na zvuku i slici pobrinuli su se stalni partneri Gradska kavana - ugostiteljski praktikum Srednje škole Pregrada koji su za potpuni ugođaj večeri priredili koktele u bojama Brazila.

Reklama