Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

09.04.2010. 08:19:15 - T.B.

Priopćenje za medije

Oporbeni Klub vijećnika i vijećnica čestita Dan grada

Priopćenje za medije Kluba vijećnika i vijećnica SDP-ZS-A-HSS povodom Dana grada Pregrade:

Klub vijećnika i vijećnica SDP-ZS-A-HSS čestita svim Pregračanima i Pregračankama njihova dan sa željom za napretkom i razvojem našeg grada kako bi on bio ugodno mjesto za život svima, kako onima koji žive u centru grada tako i onima koji žive u pregradskim selima. Kako bismo zajedno proslavili Dan grada, pozivamo sve Pregračanke i Pregračane na druženje uz besplatnu hranu i piće na Kunagori u subotu 10. travnja s početkom u 16 sati.

 

Dan grada prilika je i za malu rekapitulaciju trenutnog stanja u gradu. Sa žaljenjem moramo konstatirati da je Pregrada zahvaljujući aktualnoj vlasti samo fasada, jer tek kilometar ili dva dalje od središnjeg gradskog trga ljudi žive u uvjetima nedostojnim 21. stoljeća. U proteklih godinu dana asfaltiranja nerazvrstanih cesta uopće nije bilo, ulaganja u poslovnu zonu svode se na uređenje bankina i biciklističke staze, dok novih investicija gotovo da nema. U proteklih godinu dana u Pregradi je u stečaj otišla modna konfekcija Emka koja je zapošljavala najvećim djelom žensku radnu snagu, a akcije poduzete od strane Grada za rješavanje te problematike nije bilo. Vladajuća struktura opet sve gradi na očekivanju velike pomoći iz državnog proračuna, a na primjeru Đačkog doma i gradskog zaduživanja od 2,5 milijuna kuna kako bi se on završio je očito da je taj izvor sredstava presušio. Još nije shvaćeno da se trebamo okrenuti sebi i svojim resursima, da trebamo početi educirati kadrove koji će moći osmisliti kvalitetne projekte za dobivanje sredstava iz EU fondova. Nažalost, na tom polju Pregrada kaska za mogim puno siromašnijim općinama i gradovima u Krapinsko-zagorskoj županiji.

 

Do sada je Klub vijećnika SDP-ZS-A-HSS pokrenuo više inicijativa - tematske sjednice o gospodarskoj situaciji, programu za mlade, mjesnoj samoupravi, predložili smo da grad daje pomoć nezaposlenima i umirovljenicima, tražili smanjenje naknade za volonterski angažman gradonačelnice, tražili raspravu o Niskogradnji. Ali Gradonačelnica i vladajuća garnitura na našu žalost odbijaju svaku suradnju i protive se svakoj inicijativi. No, naša je politička i moralna obaveza da napravimo sve što je u našoj moći da Pregračani i Pregračanke žive bolje, te ćemo i dalje našim prijedlozima pokušavati unaprijediti kvalitetu života u cijeloj Pregradi.

Reklama