Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

18.07.2016. 09:59:39 - Grad Pregrada

Investicija u izgradnju novog postrojenja Alati Stuhne d.o.o.

Na tridesetu obljetnicu poslovanja tvrtke Alati Stuhne d.o.o. započela je gradnja nove proizvodne hale u Valentinovu.

Cjelokupni investicijski projekt vrijedan je oko 52.000.000,00 kuna, a sastoji se od rekonstrukcije i dogradnje proizvodno – poslovnog prostora, nabavke novih CNC strojeva te izgradnje nove trafostanice. Dio sredstava pokušat će se dobiti na natječajima za projekte iz EU fondova. Nova proizvodna hala ići će u produžetku postojeće, a zajedno će imati oko 5 tisuća četvornih metara i u njoj će biti postavljeno 70 CNC strojeva. Radovi bi trebali biti završeni do kraja veljače 2017. godine. Razlog navedene investicije je povećanje i širenje obujma poslovanja.

Alati Stuhne d.o.o.  obiteljska su tvrtka, osnovana 1986. godine, čiji su vlasnici Mirko i Zvjezdana Stuhne. Prije deset godina Alati Stuhne preselili su svoju proizvodnju u grad Pregradu i otada bilježe konstantan rast u broju zaposlenih i samoj proizvodnji, te bi završetkom ove investicije trebali upošljavati 200 radnika.

Bave se proizvodnjom kalupa za cjelokupnu industriju ambalažnog stakla od alkoholnih boca, piva, vina, staklenki za konzerviranje, do farmaceutske industrije, boca za infuziju i boca za lijekove. Surađuju sa brojnim prestižnim i poznatim svjetskim brendovima poput Coca Cole, Jacobsa, Tuborga i brojnih drugih. Izvozno su orijentirano poduzeće te plasiraju 97 posto svojih proizvoda na inozemnim tržištima EU, Rusije i Turske. Dokaz uspješnog poslovanja svih ovih godina su i dvije nominacije za "Zlatni ključ" 2015 godine u kategorijama "Najbolji mali izvoznik" i "Najbolji izvoznik na tržištu Azije".

Grad Pregrada aktivno potiče investiranje na svom području, te su Alati Stuhne d.o.o. odlukom Gradskog vijeća u potpunosti oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa za dogradnju proizvodno-poslovnog prostora.

Reklama