Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

01.03.2017. 13:13:53 - Grad Pregrada

Dovršena investicija Gotra Logistike d.o.o. u vrijednosti od 15 milijuna kuna

Završena je investicija Gotra Logistike d.o.o. u vrijednosti 15 milijuna kuna u Poduzetničkoj zoni grada Pregrade, započeta u travnju 2016. godine.

Sam objekt sadrži uredske prostore, servis za kamione, automatsku autopraonu za kamione, a do kraja godine planira se dogradnja u kojoj će biti vulkanizacija, skladište za robu i manipulaciju robe. Izvođač radova bila Niskogradnja Hren.

Gotra Logistika d.o.o. osnovana je 2011. godine s ciljem još kvalitetnijeg i ozbiljnijeg nastupa na tržištu, a proizašla je iz obrta "Javorić" transport, turizam, trgovina i usluge kojeg je 1997. godine osnovao Gordan Javorić. Kroz dugi niz godina obrt se bavio uslugama međunarodnog transporta tereta i osobnih automobila, te se iz godine u godinu povećavao obujam posla, vozni park i broj djelatnika. Tvrtka je svoje poslovanje preselila iz Huma na Sutli u Pregradu zbog bolje povezanosti i mogućnosti širenja. Trenutno zapošljava 115 djelatnika, a ovom investicijom otvara se prostor za nova zapošljavanja.

Gradonačelnik Marko Vešligaj i zamjenik gradonačelnika Ivan Škrinjar obišli su novodovršenu investiciju. Gradonačelnik je istaknuo kako je u protekle tri godine na području Grada Pregrade investirano oko 75 milijuna kuna, najvećim dijelom u proizvodne pogone, ali i ovakve poslovne objekte. Grad Pregrada pomaže poduzetnicima u zakonskim granicama svojih mogućnosti subvencijom kamata te oslobađanjem plaćanja komunalne naknade prve godine u stopostotnom iznosu, druge 75 posto, a treće godine 50 posto. Kod ove konkretne investicije, sukladno Odluci Gradskog vijeća, Gotra Logistika d.o.o. oslobođena je plaćanja 77 tisuća kuna doprinosa.

"Ulažemo i u infrastrukturu Poduzetničke zone te je prošle godine uz pomoć Krapinsko-zagorske županije uloženo 200 tisuća kuna za projektiranje i izgradnju cestovne infrastrukture, a HEP je na traženje naših gospodarstvenika uložio 735 tisuća kuna u izgradnju nove transformatorske stanice za što mu je Grad Pregrada ustupio zemljište. Nastojat ćemo i dalje svojim radom i pomoći gospodarstvenicima privlačiti nove investitore, a onima koji su već prisutni pomoći u širenju i novom zapošljavanju kako bismo postali još snažnija gospodarska sredina", rekao je gradonačelnik Vešligaj.

Reklama