Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

15.09.2016. 12:54:58 - Grad Pregrada

Gradonačelnik Vešligaj održao sastanak s predsjednicima mjesnih odbora

U Gradskoj vijećnici u Pregradi, u utorak, 13. rujna, održan je sastanak gradonačelnika Marka Vešligaja i predsjednika pregradskih mjesnih odbora. Dnevni red sjednice obuhvaćao je asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području grada, postavljanje oglasnih ploča u mjesnim odborima te pripreme za nadolazeću manifestaciju "Branje grojzdja" Pregrada 2016. godine. Sjednici su nazočili predsjednici šest mjesnih odbora: Benkovo, Cigrovec, Pregrada, Plemenšćina, Sopot i Vinagora te, uz gradonačelnika,  pročelnica Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Martina Kobilar Kantoci, direktor Niskogradnje d.o.o. Zlatko Kantoci, voditeljica općih poslova Niskogradnje d.o.o.  Ana Krušlin i referent za EU fondove Niskogradnje d.o.o. Krunoslav Kučiš.

U sklopu prve točke dnevnoga reda gradonačelnik je ukratko iznio informacije o tijeku radova na asfaltiranju nerazvrstanih cesta na području grada, kao najvećeg gradskog projekta u 2016. godini. Naglasio je već asfaltirane dionice, te naznačio kako je došlo do malog zastoja s radovima zbog vremenskih neprilika. Završetak cijelog projekta očekuje se sredinom listopada ove godine. Također, gradonačelnik je naglasio veoma važno asfaltiranje na području mjesnog odbora Gorjakovo, dionicu nerazvrstane ceste G13-G12- Odvojak- Glogovec, kojom će se olakšati promet na predmetnoj relaciji, te ujedno skratiti udaljenost na relaciji Gorjakovo- Tuhelj za oko 4,5 kilometara. Pitanja prisutnih predsjednika mjesnih odbora odnosila su se na sanaciju, odnosno asfaltiranje nerazvrstanih cesta koje nisu obuhvaćenim ovim projektom.

Gradonačelnik je ujedno naglasio kako Grad čeka raspisivanje Mjere 07."Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine, podmjere 7.2." Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije", tip operacije 7.2.2. "Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta" s ciljem apliciranja na tu mjeru. Njeni korisnici mogu biti JLS te sukladno tome Grad Pregrada namjerava  aplicirati s ciljem ulaganja u rekonstrukciju građevine infrastrukturne namjene, prometnog sustava cestovnog prometa-nerazvrstane ceste  C1-Petrovina –Menjački. Sva dokumentacija za predmetnu cestu spremna je za prijavu na spomenutu mjeru.

U sklopu druge točke dnevnog reda gradonačelnik je rekao da su na području deset mjesnih odbora (Stipernica, Sopot, Pregrada, Kostel, Plemenšćina, Vinagora, Gorjakovo, Bušin, Cigrovec i Benkovo) postavljene oglasne ploče, sukladno lokacijama prijavljenim od strane predsjednika mjesnih odbora. Oglasne ploče postavljene su s ciljem održavanja komunalnog reda na području grada, odnosno poštivanja prostora za postavljanje plakata, oglasa i promidžbenog materijala.

Također, gradonačelnik je najavio i ukratko predstavio nadolazeću najveću manifestaciju Grada "Branje grojzdja" Pregrada 2016. te je pozvao predsjednike mjesnih odbora da poprate sva događanja u tjednu manifestacije i sastave ekipe za nogometni turnir mjesnih odbora koji će se održati u sklopu manifestacije.

Reklama