Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

19.02.2018. 09:33:58 - Grad Pregrada

Održan prvi sastanak s predsjednicima mjesnih odbora Grada Pregrade

Za asfaltiranje cesta po mjesnim odborima u gradskom proračunu osigurano 1,2 milijuna kuna

Gradonačelnik Marko Vešligaj održao je prvi sastanak s predsjednicima mjesnih odbora Grada Pregrade u 2018. godini. Sastanak je obuhvatio teme zimske službe, asfaltiranja nerazvrstanih cesta te male komunalne akcije mjesnih odbora.  Osim predsjednika mjesnih odbora, na sastanku su sudjelovali i direktor Niskogradnje d.o.o. Zlatko Kantoci, voditeljica općih poslova Niskogradnje d.o.o. Anica Krušlin, zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić, pročelnik UO za financije i gospodarstvo Grada Krunoslav Golub i komunalna redarka Grada Marija Presečki.

S obzirom da je Niskogradnja zadužena za zimsko održavanje nerazvrstanih cesta na području Pregrade, direktor Zlatko Kantoci istaknuo je kako od 212 kilometara nerazvrstanih cesta koje pokriva zimska služba, 112 kilometara čine makadamske ceste, dok je 100 kilometara asfaltirano. Njihovo čišćenje vrši se u skladu s Operativnim planom održavanja lokalnih cesta u zimskom periodu za sezonu 2017.-2018. i prema utvrđenim prioritetima. Zimska služba trenutno raspolaže s 11 ekipa koje koordinira i nadzire u radu koordinator zimske službe Slavko Hanžić. Do sada je u sklopu zimske službe utrošeno 154 m3 kamenog materijala te 45,30 m3 soli, što iznosi 140.666,25 kuna.

Za asfaltiranje nerazvrstanih cesta gradskim je proračunom za 2018. godinu osigurano 1,2 milijuna kuna. Grad Pregrada planira asfaltirati po 300 metara makadamske ceste na području svakog pojedinog mjesnog odbora, a prema prioritetima koje oni sami odrede. Kao i dosad, građani bi sudjelovali u troškovima asfaltiranja s iznosom od 30 posto vrijednosti po svakoj pojedinoj dionici.

Novina u dosadašnjem radu mjesnih odbora jesu male komunalne akcije, za koje su u proračunu osigurana sredstva u iznosu od 10 tisuća kuna po svakom mjesnom odboru. One bi obuhvatile nabavu oglasnih ploča, prometna ogledala, prometnu signalizaciju, uređenje zelenih otoka, drvenu i ostalu građu za izgradnju dječjih igrališta i sl., ovisno o potrebama svakog pojedinog mjesnog odbora.

Na sastanku su također obuhvaćene i teme načina informiranja građana o radovima po mjesnim odborima, dostupnosti informacija i mogućnosti sudjelovanja građana u formiranju prioriteta mjesnih odbora i njihovoj realizaciji.

Reklama