Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

20.09.2019. 08:55:16 - Zagorje International

U subotu počinje 49. izdanje najpoznatije pregradske manifestacije

Otvorenje "Branja grojzdja" ove godine u vinogradu zagorske kulinarske zvijezde, pokojnog Slaveka Večerića

Foto: Zagorje International

Ove subote otvara se 49. izdanje najpoznatije pregradske manifestacije "Branje grojzdja". Kako pregradski kraj karakteriziraju brojni vinogradi i dobra kapljica, otvorenje manifestacije svake godine seli "s brega na breg", odnosno, u drugi vinograd, pa će se tako ove godine održati u Kleti Večerić u Vrhima Pregradskim, podno crkve sv. Leonarda, u vinogradu pokojnog kuhara Slaveka Večerića. Uz glazbu i veselje za koje će biti zaduženi tamburaši KUD-a Pregrada, održat će se i potraga za tajanstvenim grozdom, a sretnik koji ga pronađe, osvojit će simboličnu nagradu. Dan prije održat će se još jedan značaj događaj – predstavljanje Monografije grada Pregrade, u Gradskoj knjižnici Pregrada, s početkom u 19 sati.

"Zlatni gemišt"

Uz otvorenje, subota donosi i brojna druga događanja. Tako od 11 sati s Trga Gospe Kunagorske po pregradskim bregima kreće Trekk "Zlatni gemišt", u organizaciji Savjeta mladih grada Pregrade. Prijave za sudjelovanje primaju se na Facebook stranici Savjeta mladih, a na dan događaja počinju u 10.30 na pultu postavljenom na gradskom Trgu. Najbolje očekuju simbolične nagrade na jednom od najljepših vidikovaca Pregrade, Kunagori. Popodnevni sati rezervirani su za djecu. Gradska knjižnica Pregrada i Studio DIV na Trgu Gospe Kunagorske organiziraju dječji plesni program od 18 sati, uz Plesni centar Zagreb by Nicolas.

Predstava "Škrtec"

Od 19 sati u Gradskoj vijećnici igra predstava "Škrtec", u izvedbi KUD-a Pregrada. Radi se o adaptaciji Molierove komedije, sa specifičnim obilježjima kajkavskog suvremenog života. Nakon predstave, događanja sele na Trg dobre kaplice, ispred zgrade gradskog muzeja i knjižnice, gdje nastupaju Onaj drugi i Vatra. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Članak je preuzet sa Zagorje International

Reklama