Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

22.02.2017. 09:36:32 - Grad Pregrada

Održan prvi sastanak s predsjednicima mjesnih odbora u 2017. godini

U ponedjeljak, 20. veljače, održan je sastanak gradonačelnika Marka Vešligaja s predsjednicima i predsjednicama mjesnih odbora Grada Pregrade, na kojem je po prvi puta sudjelovao i novi pročelnik za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub. Odazvalo se svih deset predsjednika i predsjednica mjesnih odbora, a kao gosti sudjelovali su Ana Krušlin (Niskogradnja d.o.o.), Marijan Hohnjec (potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Pregrade) te Slavica Vidaček (predsjednica KUD-a Pregrada).

Na dnevnom redu prvu točku zauzela je uvijek bitna tema asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području grada u 2017. godini. U svakom mjesnom odboru za 2017. godinu predviđeno je asfaltiranje dionica u dužini 200 metara. Asfaltiranje će se provesti prema prioritetima mjesnih odbora koji će svoje prijedloge dostaviti Gradu najkasnije do 06. ožujka 2017. godine.

Na području MO Sopot predviđena je veća investicija i asfaltiranje dionice Ž2151-Pavlovec-Vitkovica-S20 (koja pripada cesti S19) u dužini 700 metara, koja će biti financirana zajedničkim sredstvima Grada i KZŽ. Nakon toga uslijedila je točka sanacije nerazvrstanih cesta gdje je gospođa Ana Krušlin izložila prisutnima kako je još uvijek na snazi zimska služba te se zbog toga još ne pristupa većim zahvatima sanacije, osim onim hitnim. Do kraja ožujka potrebno je dostaviti zapisnike o nužnim popravcima (sanacija udarnih rupa, malčiranju, dostavi kamenog materijala...) kako bi se moglo pristupiti sanaciji.

Nakon točaka vezanih uz komunalnu infrastrukturu, prisutnima se obratila predsjednica KUD-a Pregrada, Slavica Vidaček. KUD-a Pregrada organizator je ovogodišnjeg Fašnika, a predsjednica KUD-s iskoristila je priliku te pozvala predsjednike i predsjednice da u ime svakog mjesnog odbora organiziraju fašničke grupe za sudjelovanje u povorci.Raspravljalo se i o oglasnim pločama po mjesnim odborima te njihovom postavljanju gdje je to potrebno. 

Reklama