Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.07.2014. 09:38:12 - Lorena Leskovar

Evaluacija projekta "ProAktiviraj se!"

Foto: Pregrada.info

Krajem svibnja postavljena je završna serija plakata u okviru projekta "Proaktiviraj se", što smo već istaknuli na stranici. Nakon toga, provodila se evaluacija projekta kako bismo dobili što adekvatnije rezultate. Projektom se kroz određeno razdoblje nastojalo utjecati na atmosferu u gradu i pozitivno razmišljanje građana Pregrade. Realizacija je uključivala postavljanje motivacijskih poruka različitog sadržaja na određenim mjestima u gradu Pregradi. Poruke su se prikupljale i selektirale pretraživanjem internetskih baza, portala, stranica.

Implementacija projekta zahtjevala je prethodno odobrenje od strane odgovornih ljudi u gradu i mjestima gdje će se poruke lijepiti. Cilj je bio osim poticanja pozitivne atmosfere, građanima dati do znanja kako se cijeni mišljenje svakog od njih, i kako je svaki pojedinac važan u doprinosu zajednici. Na taj način željelo ih se potaknuti da se u što većem broju uključe u neku od postojećih udruga civilnog društva te doprinose razvitku svoje lokalne zajednice.

Rezultati:

Anketu je ispunilo ukupno trideset osoba, od toga 18 muškaraca i 12 žena. Većina ih je primjetila motivacijske poruke te su procjenili kako su poruke izazvale iznenađenje (54%), sreću (42%), pozitivnost (72%), zabavljenost (62%) te uzbuđenje (32%).

Većini ispitanika (73%) se sviđa ideja motivacijskih poruka u sklopu samog projekta te podržavaju daljni nastavak projekta na području grada (76%). Zanimljivo je da samo 3% ispitanika ističe kako ne postoji potreba za daljnjom provedbom projekta. Po pitanju korisnosti samog projekta 74% ispitanika ističe kako je projekt koristan, dok 10 % ispitanika ne vidi korist samog projekta.

Prema dobivenim rezultatima možemo zaključiti kako je projekt ostvario svoju prvotnu svrhu koja je bila poticanje pozitivne atmosfere. S obzirom na dane rezultate projekt možemo smatrati uspješno provedenim te i dalje možemo raditi na tome da se podrži i realizira provedba istih ili sličnih projekata.

Rezultate ankete možete vidjeti i na ovom linku.

 

 

Reklama