Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

20.04.2018. 14:42:03 - Grad Pregrada

Grad Pregrada i ove se godine uključuje u akciju Zelena čistka

Grad Pregrada će i ove godine biti dio globalne volonterske akcije Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš, kampanje koja se provodi na razini cijelog svijeta u sklopu globalnog pokreta "Let's do it World!". Na taj će se način ujedno obilježiti i 22. travnja – Dan planeta Zemlje. O tome su u ponedjeljak 16. travnja na sastanku razgovarali gradonačelnik Marko Vešligaj, zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić te predstavnici vijeća mjesnih odbora, koji će također biti dio akcije, sa Zlatkom Kantocijem, direktorom društva Niskogradnja Pregrada, koje pokriva akciju u operativnom i tehničkom dijelu.

Akcija će se provoditi u subotu 21. travnja na više lokacija na području grada od 10 do 14 sati, a po završetku druženje se nastavlja na Kunagori, gdje se priprema zakuska za vrijedne volonterske ruke.

Rukavice, vreće i osvježenje su osigurani.

MJESTA OKUPLJANJA:

BENKOVO – kod Područne škole Benkovo

BUŠIN – kod gospodarske zgrade kraj dvorca Bežanec

CIGROVEC- igralište kod Strabića

PLEMENŠĆINA -kod kapele sv. Ane

PREGRADA – parkiralište ispred upravne zgrade

SOPOT – kod Područne škole Sopot

STIPERNICA – kod vatrogasnog doma

VINAGORA – na početku Velike Gore (pećina)

Grad Pregrada se u akciju, čiji su ciljevi osvješćivanje važnosti primarnog odvajanja otpada, podizanje svijesti o stvaranju i odlaganju otpada te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje kao zajedničkog dobra sviju nas, uključuje od 2014. godine, a ove će se godine akcija održati u dva navrata. Naime, velika akcija čišćenja cijelog svijeta na isti dan održat će se 15. rujna.

Ulaganjem lokalnih napora za čišće i zelenije sutra, budimo svijest o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro. 

Reklama