Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

17.09.2009. 08:33:27 [zagorje.com] Zoran Gregurek

Vilmica Kapac nova predsjednica Zajednice žena HDZ-a Zagorja

Foto: Zoran Gregurek

Nacionalna predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski", ministrica Bianca Matković u srijedu je navečer prisustvovala izbornoj skupštini Županijske organizacije Zajednice žena HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

Ministrica Bianca Matković istaknula je važnost uloge Zajednice žena, koja je, kazala je, najsnažnija i najbrojnija politička organizacija žena u Hrvatskoj ,a broji preko 57 tisuća članova.

"U Zajednici žena HDZ-a otvoreno progovaramo o aktualnim pitanjima: gospodarskoj krizi, problemu korupcije u društvu, nasilju u obitelji i ženskim bolestima. Žene su dale veliki doprinos u politici i danas više nema podjele na muške i ženske poslove, jer dokazano je da žene mogu obavljati najodgovornije poslove u državi ", naglasila je ministrica Matković. Za novu predsjednicu zagorske organizacije Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski izabrana je gradonačelnica Pregrade Vilmica Kapac.

Skupštini su prisustvovali i predsjednik zagorskog HDZ-a Milivoj Škvorc, potpredsjednik Rajko Fureš, krapinski gradonačelnik Josip Horvat i drugi stranački uglednici.

Reklama