Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

09.03.2013. 19:44:14 - SDP Pregrada

SDP podijelio karanfile podovom Međunarodnog dana žena

I ove, kao i svih proteklih godina do sada, GO SDP-a Pregrada je obilježila Međunarodni dan žena. Tim povodom, Marko Vešligaj, predsjednik GO SDP-a Pregrada i kandidat za gradonačelnika grada Pregrade u suradnji s Forumom mladih darovao je svojim sugrađankama karanfile uz prigodne letke u kojima se ističe da je prije 154 godine, 8. ožujka, revolucijom tekstilnih radnica koje su tražile svoja prava, započela emancipacija žena. Spomenuta je i važnost poštivanja ljudskih prava kao što je pravo na rad i pravo da taj isti rad bude i adekvatno plaćen, bez obzira na spol, rasu, vjersku ili spolnu orijentaciju ili nacionalnost te da je u Hrvatskoj 74,1% žena izravno ili neizravno izloženo spolnom uznemiravanju na radnom mjestu. U letku se poziva žene da iskoriste svoja zakonska prava, da se obrate svojim sindikalnim povjerenicima/ama i Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova.

Kasnije prilikom dijeljena karanfila i letaka ispred poduzeća "KOSTEL PROMET"  bio je prisutan i Željko Kolar, saborski zastupnik i kandidat za župana Krapinsko-zagorske županije.

Socijaldemokratski Forum žena grada Pregrade istim povodom organizirao je u "Restauraciji Zagorec" druženje pod nazivom "Dan žena za sve generacije" koje je potrajalo do sitnih sati uz bend Kraljevi zagorja. Plesu i zabavi, pridružila se i Dunja Špoljar, saborska zastupnica i predsjednica Socijaldemokratskog Forum žena Krapinsko-zagorske županije.

Reklama