Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.03.2008. 20:25:09 - PINA

Prvi nastup Velikog pregradskog puhačkog orkestra

Zbog lošeg vremena i nedostatka prostora za udruge, manji dio orkestra vježba u hodniku budućeg javnog WC-a čija je lokacija još tajna

Konsternaciju koja je nastala nakon naglih smjena u pregradskoj glazbenoj školi vodeći ljudi zaduženi za kulturni život Pregrade nastoje prevladati oštrim rezom - osnivanjem Velikog pregradskog puhačkog orkestra. Na taj način će se barem djelomično sanirati šteta nastala krajnje nekompetentnim vođenjem ustanove.

Veliki puhački orkestar svoj prvi javni nastup i brzinu konstituiranja zahvaljuje dolasku skupine uglednih poduzetnika u obilazak i razgledavanje pregradskih gradilišta čiji je voditelj ing. zaštite pri radu Grigorij A. Potemkin. Menažderi na čelu sa dr. Ostapom Benderom zainteresirani su za velika ulaganja u našu lokalnu jedinicu pa će u utorak, 1. travnja ove godine po svoj prilici potpisati pretpristupne ugovore. Glavni pregovarač pregradske strane otklonio je svaku sumnju da se ovdje radi o zloglasnom ruskom lobiju i tako opovrgnuo sva nepotrebna nagađanja.

Radi kratkoće vremena pregradski Orkestar neće uspjeti uvježbati glazbenu točku na klasičan način, nego će, po ugledu na slavni puhački orkestar iz vremena ruske carice Katarine Velike, u svoj sastav učlaniti preko tristo glazbenika od kojih će svaki naučiti u svoj instrument puhnuti samo jedan jedini ton kada dođe na red, i tako pridonesti izvedbi skladbe. Za nadzor redoslijeda izvedbe tonova zadužen je v. d. kapelnika. Nakon toga svaki izvođač može po želji otići kući ili ostati na domjenku upriličenom za sve uzvanike i izvođače.

Svečani koncert održat će se na pravodobno raščišćenom prostoru bivšeg doma kulture 1. travnja 2008. g u 12.00 sati. Očekuje se da će mnoštvo građana Pregrade nazočiti ovom rijetkom spektaklu.

Reklama