Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

04.08.2012. 10:59:49 - ŠRC Sv. Ana

Proštenje povodom Svete Ane

Povodom blagdana Svete Ane ove se nedjelje (29.07.2012.) održalo proštenje kod istoimene kapele u Gornjoj Plemenšćini. Kako to već od pamtivijeka biva tog dana, na ovaj prelijepi brijeg hodočaste mještani svih okolnih sela i gradova, pa i šire.

Svete mise su se održale na otvorenom ispred kapele, prva misa je bila u 9:30, a druga "velika misa" počela je u 11:00 sati. Proštensko misno slavlje uz našeg župnika Vinka Gregura predvodio je tajnik našeg nadbiskupa vlč. Ivan Valentić.

Kako bi kapela sv. Ane svoje proštenje dočekala u što ljepšem sjaju, pobrinuli su se mještani okupljeni oko članova Športsko rekreacijskog centra sv. Ana, koji su organizirali uređivanje okoliša, sadnju cvijeća uz kapelu te samog uređivanja i čišćenja unutrašnjosti kapele.

Uoči proštenja pored kapele je obnovljen zdenac s pitkom vodom te je postavljena informativna ploča, koju je izradio od majstor Petek iz Đurmanca. Informativna ploča sadrži povijesne značajke o kapeli sv. Ane kako taj spomenik kulture i zaslužuje.

 

Reklama