Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

26.07.2009. 11:08:05 - ŠRC sv. Ana

Proštenje kod Sv. Ane

Prodaja suvenira

Prodaja suvenira

Iza nas je još jedno proštenje Sv. Ane koje se održava već dugi niz godina i koje je postalo naša posebna tradicija. Na taj dan mnoštvo hodočasnika iz drugih župa i regija pohodi naš kraj i našu kapelu. Zadnjih nekoliko godina na dan uoči proštenja na terenima ŠRC-a održava se zabava koja je postala opće poznato veselje za sve mještane. Tako je bilo i ove subote, a dobru zabavu omogućili su Caffe bar Parco i muzički sastav "Blatars band".

Sv. misa

Sv. misa

Na kraju se zahvaljujemo svim ljudima koji drže do naše kapele i to dokazuju svake godine, a posebno članovima ŠRC-a i drugim mještanima koji svake godine daju svoj doprinos kapeli vlastitim radom. Bilo je svakakvih radova, od košnje oko kapele, čišćenja ceste od granja, uređenja cvijeća te čišćenja i uređenja unutrašnjosti kapele.

Od prodaje suvenira i milodara od Svetih misa 26. 07 za obnovu kapele prikupljeno je 9.800 kn. Za tu tradiciju svake je godine potrebno puno vremena i dobre volje pa se na tome zahvaljujemo svima koji su u tome pomogli.

Humanitarna akcija

U proteklom mjesecu prikupljala su se materijalna sredstva za obnovu kapele Sv. Ane prodajom suvenira sa motivima naše kapele te dobrovoljnom prihodima i donacijama mještana. Sve je započelo 07.06. na terenima naše udruge organizacijom sportsko-zabavnog druženja na kojem su prisustvovale mnoge udruge ( Kuburaško Društvo Složna kubura Pregrada, KD Grof Keglević Pregrada, KD Mala Erpenja, ŠRC Sveti Vid Klenovec, ŠRC Tabor Lupinjak, ŠRC Petar Bedeniković Sopot i Lovačko Društvo Kuna Pregrada) koje su tako doprinjele našoj humanitarnoj akciji.

Predsjednik Miroslav Vrhovski predaje sakupljeni novac vlč. Vinku Greguru

Sveukupno je prikupljeno 18. 000 kn koji su predani vlč. Vinku Gregur, te je dogovorena daljnja suradnja prikupljanja sredstava za strop i toranj kapele. Zato je naša udruga organizirala prodaju suvenira tijekom proštenja Sv. Ane. Mještani i hodočasnici iz drugih župa su dobrovoljnim prilozima i kupnjom suvenira (majica, razglednica i svijeća) uvelike pomogli u prikupljanju novčanih sredstava za daljnju obnovu. Sav prikupljen novac će također biti predan našem velečasnom te će s time započeti i radovi na stropu kapele.
Udruga se svima zahvaljuje, kako mještanima tako i ostalim hodočasnicima koji su pokazali da im je stalo do naše kapele kao i do njene obnove.

Reklama