Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

14.05.2013. 15:39:13 - Koalicija SDP-ZS

Predizborni skupovi koalicije SDP-ZS

Koalicija gradskih organizacija SDP-ZS grada Pregrade održala je u prostorijama Gradske vijećnice grada Pregrade u petak, 19.04.2013. godine, predstavljanje programa i liste za predstojeće lokalne izbore, predstavljanju liste prisustvovali su dr. sc. Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Željko Kolar, kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-HSS-HSLS za župana Krapinsko-zagorske županije, Jasna Petek, kandidatkinja koalicije SDP- HNS-HSU-HSS-HSLS za zamjenicu župana Krapinsko-zagorske županije te Dunja Špoljar, saborska zastupnica.

Kao kandidat za gradonačelnika grada Pregrade Marko Vešligaj, zajedno sa kandidatom za zamjenika gradonačelnika grada Pregrade Ivanom Škrinjarom, prisutnima su predstavili program koji će osigurati razvoj Pregrade s fokusom na kontinuirano unaprjeđenje kvalitete života građana, kroz konstantnu brigu za uravnoteženi razvoj cijele Pregrade. Također, predstavljena je i stranica s detaljima kandidata i programa: www.markozapregradu.eu.

Nakon službenog predstavljanja, kandidat za gradonačelnika koalicije SDP-ZS Marko Vešligaj i kandidat za zamjenika gradonačelnika Ivan Škrinjar, započeli su predizborne skupove.

Prvi skup održao se 03. svibnja 2013. godine u Benkovu, na kojem se osim osobe na listi za Mjesni odbor Jasne Vnuk, predstavio dio programa koji se odnosi na ojačanje proizvodnje poljoprivrednih proizvode te koji potiče razvoj sela kao poželjnog mjesta za život kroz razna ulaganja u infrastrukturu.

Zatim su 04.05.2013. posjetili Sopot, gdje je nositelj liste Mjesnog odbora Branko Špoljar, te su također razgovarali o infrastrukturi kao i o poboljšanju života tamošnjih mještana.

Nakon Sopota na red je, 05.05.2013., došla Plemenšćina koja na listi za Mjesni odbor ima čak dvije osobe -Stjepana Miklaužića i Vinka Vrhovskog.

10. svibnja 2013. posjećen je Kostel u kojem je naglasak skupa bio na zanemarenom održavanju postojećih asfaltiranih cesta te ulaganje u izgradnju nogostupa, kojih nema čak ni uz prometnice pokraj područnih škola. Zbog toga je u programu koalicije SDP-ZS odlučeno da će u suradnji s Hrvatskim cestama te Županijskom upravom za ceste Krapinsko-zagorske županije raditi na realizaciji izrade projektne dokumentacije za izvanredno održavanje i rekonstrukciju državne ceste D206 od Pregrade prema Humu na Sutli. Predstavnik Mjesnog odbora je Josip Krog.

U nedjelju, 13. svibnja 2013. godine, posjećena je Vinagora. Gost ovog skupa bio je gospodin Ivan Štok, član Uprave HŠ d.o.o., koji je u društvu sa kandidatom za gradonačelnika koalicije SDP-ZS Markom Vešligajem i sa nekolicinom mještana obišao cestu Osredek –Zdenčina. Predstavnik Mjesnog odbora je Milan Brezinščak.

Isti dan, predizborni skup organiziran je i u Stipernici. Svoju potporu su došle iskazati kandidatkinja za zamjenika župana koalicije SDP-HNS-HSS-HSU-HSLS Jasna Petek, kao i zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol. Vlado Ivanjko je osoba iz Mjesnog odbora koja je na listi za Gradski odbor grada Pregrade.

U ponedjeljak, 13.05.2013., je u sklopu predizborne kampanje koalcije SDP-ZS organizirano još jedno druženje s građanima.

Na prepunoj pregradskoj tržnici je kandidat za gradonačelnika grada Pregrade Marko Vešligaj, zajedno sa kandidatom za zamjenika Ivanom Škrinjarom, proveo ugodno prijepodne u druženju i neposrednoj komunikaciji sa sugrađankama i sugrađanima.

Svoju potporu došao je iskazati i Davor Bernardić, predsjednik GO SDP-a Zagreb i predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba.

Završni skup, koalicije SDP-ZS, će se održati u petak, 17.05.2013., na prostoru pregradske tržnice s početkom u 19 sati.

 

Reklama