Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

20.03.2013. 22:25:01 - GO SPD Pregrada

Ivan Škrinjar - nestranački kandidat SDP-a za zamjenika gradonačelnika

Gradski odbor SDP Pregrada na prijedlog predsjednika SDP Pregrada i kandidata za gradonačelnika Marka Vešligaja izabrao je uglednog pregradskog poduzetnika Ivana Škrinjara kao nestranačkog kandidata za zamjenika gradonačelnika.

Ivan Škrinjar rođen je 26. svibnja 1971. godine. Po zanimanju je inženjer elektrotehnike i vlasnik je obiteljskog obrta "ETIM" Pregrada, kojeg je osnovao njegov otac još 1980. godine, a danas zapošljava ukupno deset radnika i osam naučnika. Od 2012. godine suvlasnik je i direktor tvrtke za proizvodnju solarnih sistema "Sol-navitas" d.o.o. Pregrada.

Bio je član Gradskog poglavarstva Grada Pregrade zadužen za gospodarstvo u razdoblju 2004/2005.g.

Član je Savjeta Gradske organizacije SDP Pregrada od 2011. godine.

Oženjen je i otac troje djece.

Glavni razlog njegovog angažmana i kandidature za zamjenika gradonačelnika je potpuna pasivnost koju aktualna Gradske vlast iskazuje u odnosu prema gospodarstvu. Stoga će na funkciji zamjenika gradonačelnika posebnu pozornost posvetiti osnivanju poduzetničkog centra za suradnju s postojećim i novim pregradskim poduzetnicima, privlačenju investitora u poslovnu zonu te pomoć pri udruživanju poduzetnika i poljoprivrednika u zadruge.

Jedna od prvih njegovih inicijativa je i organizacija tribine "Gospodarstvo i EU fondovi" na kojoj gostuje Podpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije prof dr. sc. Branko Grčić.

Reklama