Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.03.2013. 10:09:07 - SDP Pregrada

Održana tribina o gospodarstvu i EU fondovima

Foto: Darko Topolko

Gradska organizacija SDP-a organizirala je  javnu tribinu na temu "Gospodarstvo i EU fondovi" u četvrtak, 21.03.2013. god. u 18 sati u Gradskoj vijećnici grada Pregrade. Gost tribine bio  je prof. dr. sc. Branko Grčić, potpredsjednik vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Tribini su prisustvovali: Sonja Borovčak, županica Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, saborski zastupnik i kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-HSS-HSLS za župana Krapinsko-zagorske županije, saborska zastupnica Dunja Špoljar te brojni poduzetnici i građani našega kraja.

Marko Vešligaj, predsjednik GO SDP Pregrada i kandidat  za gradonačelnika grada Pregrade u  prezentaciji prikazao je gospodarski program za oporavak i jačanje gospodarstva Pregrade. Naglasio je da gospodarstvo u Pregradi stagnira od 2003. godine te istaknuo mjere koje će u suradnji s partnerima, gospodarstvenicima, i obrtnicima  poduzeti ako bude izabran za gradonačelnika grada Pregrade. Naglasio je da je suradnja svih čimbenika u gospodarstvu jedino rješenje koje može uzdići granu gospodarstva u gradu Pregradi te da neće biti pasivan na tom iznimno važnom pitanju kao trenutna vlast. Nakon izlaganja predstavio je Ivana Škrinjara, kandidata za zamjenika gradonačelnika. Gospodin Škrinjar je ugledni pregradski poduzetnik koji je u timu Marka Vešligaja zadužen upravo za gospodarstvo.

Gost tribine prof dr. sc. Branko Grčić upozano je detaljno sve prisutne s mjera koje  Vlada RH poduzima u cilju poboljšanja teškog stanja u kojem se nalazi u našem gospodarstvu. Naglasio je važnost ulaganja i optimizma poduzetnika kao motor pokretač našeg razvoja. Zatim je u okviru  teme  fondova EU naglasio važnost dobre pripreme, stručnog usavršavanja te izvrsnosti da bi se "povukla" sredstva iz EU Fondova.

Reklama