Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

23.01.2018. 10:42:48 - Petra Vdović

NOĆ MUZEJA 2018: Naučite sve o mačevanju u Staroj školi mačevanja baruna Ottenfelsa

Noć muzeja 2018., koja će se na području cijele Hrvatske održati ovog petka, 26. siječnja, obilježit će tema sport. Kako su objasnili organizatori ove manifestacije koja okuplja muzeja u Hrvatskoj, ovogodišnjom tematikom želi se potaknuti lokalne inicijative na očuvanje i usporedno vrednovanje sporta u svim njegovim pojavnim oblicima te stvaranje ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološke vrijednosti. Također se želi staviti naglasak na njegovu prisutnost u raznolikim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva te na taj način aktivno uključiti posjetitelje u aktivnosti muzeja.

I u pregradskom muzeju dr. Zlatko Dragutin Tudjina u petak nas očekuje zanimljiv program povodom ove manifestacije. Tako će se od 17.30 sati u dječjem odjelu knjižnice održati fitnes za djecu koji su pripremili profesori tjelesne i zdravstvene kulture Igor Hustić i Dario Zagvozda, u sklopu kojega će biti demonstrirane aktivne igre za djecu predškolske i mlađe školske dobi.

Od 18:30 u gradskoj galeriji možete pogledati izložbu slika i dokumenata o povijesti sporta u Pregradi, sportskim susretima na pregradskim manifestacijama te uspjesima pregradskih sportaša uz multimedijsku prezentaciju. Izložbu će predstaviti predsjednik Sportske zajednice Grada Pregrade Zlatko Šorša. Svi obožavatelji avanturističkih sportova na svoje će doći od 19 sati, kada će na istom mjestu Igor Hustić prikazati kako izgleda posao avanturističkog vodiča uz izložbu i prezentaciju kajakaške ture na Kornatima, norveških fjordova te vožnje saonicama u Laponiji koje vuku haskiji.

U 20 sati program se seli u knjižnicu gdje će se održati stara škola mačevanja baruna Ottenfelsa. Okupljeni će moći saznati nešto više o povijesti mačevanja, a mačevaoci kluba "Inter Zagreb" Lovro Buva i Krešimir Vukšić demonstrirat će mačevalačku borbu.

Ovogodišnju Noć muzeja svojim nastupom zaokružit će tamburaši i solisti KUD-a Pregrada čiji vas nastup očekuje od 21 sat.

Reklama