Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

30.05.2013. 12:20:37 - Denis Vincek Zagorski list

Marijan Hohnjec dao ostavku na mjesto predsjednika pregradskoga HSS-a

Foto: Denis Vincek - ZL

Marijan Hohnjec, predsjednik pregradskog HSS-a koji je tu stranku vodio nakon smrti Josipa Štruka, dao je neopozivu ostavku na svoju funkciju. Ostavka je prihvaćena, a stranku će do izbora novoga predsjednika voditi dopredsjednici.

Podsjetimo, Hohnjec je bio dogradonačelnik Pregrade četiri godine, a HSS je s HDZ-om bio u koaliciji osam godina. HSS i Hohnjec izišli su sada samostalno na izbore, no Hohnjec je dobio 17,72 posto i nije ušao u drugi krug. Sa svoja tri vijećnika o HSS-u sada ovisi konstituiranje gradskog vijeća jer SDP ima 6 vijećnika, a HDZ isto 6.

Hohnjec nam je kazao kako HSS svojim članovima i glasačima neće nametati ništa, nego će im prepustiti da po svojoj savjesti daju podršku Marku Vešligaju (SDP) ili Vilmici Kapac (HDZ), a pobjedničkoj strani dat će tehničku podršku pri konstituiranju gradskog vijeća jer ne žele ponavljanje izbora. Istaknuo je kako zna da su slabo prošli na izborima jer su birači kaznili njihovu koaliciju s HDZ-om u kojoj HDZ nije podržao politiku HSS-a prema selu i razvitku gospodarstva u Pregradi.

 

Preuzeto iz Zagorskog lista.

 

Reklama