Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

16.01.2008. 14:10:57 - business.hr

Križanec prodaje dvorac Bežanec, cijena 4,5 milijuna eura

Nakon sedamnaest godina dvorac Beženac ponovo se prodaje. Njegov vlasnik Siniša Križanec očigledno nije pronašao investitore ni potencijalne ulagače pa se dvorac ponovo našao na popisu nekretnina na prodaju.

Na internetskim stranicama Centra nekretnina pojavio se oglas o prodaji dvorca u Hrvatskom zagorju površine 5000 četvornih metara s početnom cijenom od 4,5 milijuna eura i slikama dvorca.

Dvorac Bežanec proteže se na desetak hektara, a uz glavni objekt - dvorac imanje uključuje i konjušnicu sa 20 bokseva, gospodarski objekt potencijalnu depadansu sa 20 soba i velikom banketnom dvoranom. Oko dvorca proteže se uređeni okoliš u šumi te dva teniska terena.

Sam dvorac ima tridesetak soba, kongresnu dvoranu, pet banketnih salona, restoran na dva nivoa te raznorazne zabavne sadržaje.

Križenec je ranije na službenim stranicama dvorca tražio ulagače tvrdeći da dvorac ima dogovorenih poslova do kraja godine, tražeći već tada 3,9 milijuna kuna za otkup hotela.

Da se potencijalni investitori nisu pojavili potvrđuje oglas koji se jučer pojavio, s nešto nižom cijenom od predviđene.

(Nakon objave teksta javio nam se g. Križanec s ispravkom prodajne cijene u 4.5 milijuna eura te je sve pojasnio u svojoj kolumni, op. J.K.)

Reklama