Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

27.02.2012. 13:35:24 - Josip Krušlin

Siniša Križanec prijeti tužbom Niskogradnji

Siniša Križanec poslao nam je ovih dana mail s informacijom o mogućem pokretanju tužbe protiv Niskogradnje. Tekst prenosimo u cijelosti.

 

NISKOGRADNJA PREGRADA
Ured direktora
Direktor Zlatko Kantoci

 

Valentinovo 23.02. 2012

 

Na znanje: Grad Pregrada i Županija Krapinsko-zagorska


Niskogradnja prijedlog kaznene prijave zbog nemara i izazivanja velike materijalne štete, opasnosti za zdravlje ljudi 


Poštovani Gospodine Zlatko Kantocij,

RE; Odštetni zahtjev i kaznena prijava 

 

Vrlo mi je žao zbog nepopularnog ponašanja na koje ste me prisili Vašim nemarom za javnu imovinu Republike Hrvatske. Obzirom da Vas konstantno upozoravam na nekontrolirano istjecanje vode iz vodovodne magistralne mreže, a Vi ništa ne poduzimate, prisiljen sam zbog zaštite posjeda, ali i šire zajednice poduzeti oštre korake protiv nedoličnosti ponašanja "Niskogradnje".

Na sastanku u Vašem uredu polovicom siječnja 2012., kojom prilikom ste prihvatili kompenzaciju troškova, na osnovu utvrđenom stanja,  upozorio sam Vas ponovno na magistralni kvar. Unutar prošle tri godine kvar je konstantan, čak ukoliko se uzmu u obzir i dvije Vaše intervencije prije 16 mjeseci. Voda glasno ističe, i od našeg korala postalo je akumulacijsko jezero. 

Zbog nemogućnosti, da koristimo koral za konje, adekvatno kosimo, te zbog već više popravaka ograde koja trune u vodom natopljenoj livadi, ali zbog propasti stoljetne aleje slijedeći tjedan procesuirati ču protiv Vas i "Niskogradnje" kaznenu prijavu ! Zbog potrebe, da upoznam sa postupanjem širu zajednicu, održati ću i press konferenciju na koju ću Vas pozvati. Jedna od izjava će biti vaša argumentacija, da van roka zastare šaljete opomene i prisiljavate korisnike, da plate račune, svjesni da oni ne znaju svoja prava, pa Vam zato i plate ! 

Prijedlog za pokretanje postupka državnom odvjetništvu temeljiti će se na prijedlogu protiv šteta državne imovine,  protiv zdravlja ljudi, protiv uništenja okoliša, kako fizičkoj tako i pravnoj osobi. S tim u vezi Vas molim, da mi dostavite Vaše osobne podatke, broj putovnice i mjesto izdavanja, rok valjanosti, OIB, aktivno prebivalište, zbog obaveze unosa istih u prijedlog za pokretanje kaznenog postupka.      

U razgovoru sa ekspertom za parkove i hortikulturu javnih površina, dobili smo informaciju, da smo realno i minimalno oštećeni za proteklo razdoblje u iznosu 47,800,00 kn. Dok će se konačne štete moći zbrojiti do ljetnih mjeseci, kada će se vidjeti koji su korijeni na stablima istrunuli !

 

Ukoliko želite mirno riješene, nastale situacije, molimo da odmah uklonite kvar i prihvatite iznos istaknute štete za prebijanje troškova potrošnje vode s naslova Siniša Križanec. Ja štitim naš spomenik kulture i ne želim više trpjeti manjkavosti društva i pojedinaca koji iz neznanja, jala, inercije i pasivnosti ili drugih razloga uništavaju nacionalnu imovinu !

 

Siniša Križanec 

President Conseil Diplomatique

 

Reklama