Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

16.07.2007. 23:07:28 [Pregrada/Zagreb] - Silva Videk Večernji list

Sve više mladih Zagoraca u politici

I Nevenka na visokoj poziciji

Nakon Tajane Broz, najpoznatije mlade političarke iz Krapinsko-zagorske županije, koja visoko kotira u SDP-ovim krugovima na državnoj razini, još je jedna mlada Zagorka došla na visoku poziciju. Riječ je o Nevenki Cigrovski, 22-godišnjoj studentici četvrte godine Medicinskog fakulteta, koja je izabrana za predjsednicu Sveučilišne organizacje HSS-a.

- U HSS-u sam od 2002. i predjsednica sam mladih HSS-a u Pregradi te kluba mladih Županijske organizacije HSS-a - rekla je mlada političarka N. Cigrovski. Objasnila je kako Sveučilišna organizacija HSS-a okuplja sve one koji studiraju ili koji su već završili studij, a mlađi su od 30 godina. Bavi se problemima studenata i studentskog života, upozorava na teškoće koje muče mlade ljude nakon studija, kao što su nezaposlenost, rješavanje stambenog pitanja i slično, a pritom nudi neka rješenja.

- Osim toga. organizacija je i mjesto gdje se školovani mladi ljudi mogu učiti političkom djelovanju i aktivno djelovati na političku zbilju te time poboljšati ne samo svoj nego i položaj onih koji ih školuju.

Kako većina studenata u Zagreb dolazi iz drugih krajeva Hrvatske, a velika su većina članovi HSS-a, iako ne moraju biti, djelovanjem u Sveučilišnoj organizaciji želi se održati njihov kontinuitet promišljanja i rada u HSS-u - kaže Nevenka Cigrovski.

Reklama