Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

02.09.2008. 19:39:23 - Antun Antolić

HUMčani kuhaju najbolji gulaš

Gulaš se kuhao na terasi

Udruga Zefra je i ove godine organizirala sad već tradicionalno druženje na otvorenom - Summerfest, koje se održalo u subotu, 23.8.2008., na svima nam dragoj Kunagori. Vrijeme nam ove godine nije bilo naklonjeno, ali nas nije uspjelo spriječiti u vrhunskoj zabavi, koja je trajala do ranih jutarnjih sati.

Paintball

Paintball

Sve je počelo točno u podne, u šumi kraj livade iznad kamenoloma, okršajem u paintballu. Na plakatima je umjesto paintball pisalo "painball", kaj na kraju i nije bila greška za neke igrače, koji su bili pogođeni u strateška, manje zaštićena mjesta. Paintball je bio rekreativnog karaktera, a igralo je 6 ekipa po 4 člana/članica. Pri kraju igranja Zefrin kuhar Nenad Krsnik igrače je počastio vrhunskim gulašem od veprovine.

Nakon odigranog paintballa i pojedenog gulaša, krenuli smo do Planinarskog doma, gdje se pripremalo natjecanje u kuhanju gulaša - Zefrin "Goli kuhar". No, kiša nas je primorala da kuhare i bendove smjestimo na terasu planinarskog doma. Prostor je bio malo skučen, ali je zato pogled bio odličan, što je stvorilo jednu posebno ugodnu atmosferu. Ove godine su  kuharice i kuhari bili predstavnici udruga mladih s područja Krapinsko-zagorske županije:                                                            

  • KUM (Kumrovec),
  • HUM (Hum na Sutli),
  • SEP (Desinić),
  • Kostelska pištola (Kostel) i
  • i naravo Zefra.

Pobjednika je birao stručni žiri koji se činili: Branko Apostolovski, Slavko Dimać, Anđelko Pasarić i Oliver Sedlar. Ocjenjivanje je bilo tajno, uzorci gulaša šifrirani, te je najveći broj bodova, a time i pobjedu, ostvarila udruga HUM iz Huma na Sutli, za koju su kuhali Nina Očko, Hrvoje Lugarić i Marko Šoldman .

Pobjednička ekipa iz udruge HUM

Oko 22 sata, nakon što je naš vjerni animator Ivan Pogačić proglasio pobjednika "Golog kuhara", uslijedila je svirka mladih alternativnih bendova; Lost Cause (Zabok),  Melior (Bedekovčina) i Kreutz (Zabok). Svirka je dugo potrajala, gulaš se pojeo, ekipa se dobro zabavila i sve se sretno završilo; sa željom da se ova tradicija nastavi i idućih godina.

Kreutz

Kreutz

I na kraju, zahvaljujemo sponzorima koji su nam pomogli da se ovo sve skupa realizira: Staklorez Burić (Pregrada), Diskont Posavec (Pregrada), Belina cerade (Krapinske toplice), udruga Mraz (Zabok), paintball klub Sparta (Zagreb).

Vidimo se i sljedeće godine u osmom mjesecu!!!

Reklama