Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

30.04.2012. 18:20:58 - GO SDP-a Pregrada

GO SDP-a Pregrada: "Spremni smo preuzeti odgovornost za upravljanje Pregradom"

U petak 27.04.2012. održana je tematsko-izvještajna konvencija Gradske organizacije SDP-a Pregrada. Uz članove i brojne simpatizere pregradskog SDP-a, kao gosti konvenciji su prisustvovali i predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije i ministra pomorstva, prometa i infrastrukture mr. Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Jastrebarskog Mihael Zmajlović, član Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža te Darko Herak, predsjednik OO SDP Hum na Sutli i član Glavnog odbora SDP-a.

Izvješće o radu GO SDP-a Pregrada u proteklih godinu dana podno je predsjednik GO SDP-a Pregrada Marko Vešligaj, istaknuvši brojne aktivnosti na političkom planu, posebno je istaknut rad u Gradskom vijeću i Vijećima mjesnih odbora te uspjesi koje je postignute na parlamentarnim izborima i izborima za Vijeća mjesnih odbora na području Grada Pregrade. Također, osvrnuo se na aktivnosti Foruma mladih SDP-a Pregrada i Foruma žena SDP-a Pregrada koji su brojnim aktivnostima na društvenom i kulturnom planu, organizacijom brojnih koncerta, slušaonica, izložba, akcionizama i predavanja obogaćivali i doprinijeli poboljšanju društvenog života u Gradu Pregradi, koji je uvelike zapostavljen i marginaliziran od strane vladajućih.

U tematskom dijelu konvencije, posvećenom mogućem za razvoj kroz EU fondove, u izlaganju predsjednika Savjeta SDP-a Pregrada, Josipa Krušlina, predstavljen je uvod u predizborni program SDP-a za iduće lokalne izbore. Okosnica programa su projekti kojima će se aplicirati na sredstva iz EU fondova te upravo u svrhu izrade tih projekta oformljen je i Savjet SDP- Pregrada, sastavljen najvećim dijelom od nestranačkih osoba, u sastavu: Josip Krušlin, Tajana Broz, Marko Vešligaj, Robert Baričević, Andreja Cobović, Neven Dimač, Robert Gretić, Ivan Škrinjar, Robert Zdolc, Adrijan Tkalec, Zdravka Žiger-Žgela. Svoja iskustva unutar tematskog dijela konvencije prenio je i Mihael Zmajlović, gradonačelnik Grada Jastrebarskog, nedavno u izboru svjetski poznatog časopisa Financial Times, proglašenog za jedan od Europskih gradova budućnosti.

Iz tematskog dijela konvencije proizlazi zaključak da uz zajednički angažman i kvalitetne programe, imamo izgleda za privlačenje investicija i projekata financiranih iz EU fondova, koje zbog potpune nezainteresiranosti aktualne vladajuće garniture svrstava Grad Pregradu na začelje istog u odnosu na ostale gradove u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Konvenciji se obratio i mr. Siniša Hajdaš Dončić, kojem je ovo ujedno bio i prvi posjet Pregradi od kada obnaša dužnost ministra u Vladi RH. U svom govoru istaknuo je da Pregradski SDP jedna od najboljih lokalnih organizacija SDP u Krapinsko-zagorskoj županiji, kako po aktivnostima, tako i po medijskoj prepoznatljivosti te izrazio uvjerenje u pobjedu na lokalnim izborima u Pregradi dogodine, uz podršku Županijske organizacije SDP-a.

U završnom obraćanju, predsjednik SDP-a Pregrada Marko Vešligaj, zahvalio se svima na dolasku te najavio još više aktivnosti GO SDP-a Pregrada. S govornice Gradske vijećnice izjavio je spremnost da GO SDP-a Pregrada zajedno s koalicijskim partnerima preuzme odgovornosti za upravljanje Gradom Pregradom nakon idućih lokalnih izbora.

Reklama