Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

16.03.2010. 08:30:38 - T.B.

SDP: "S novim vodstvom ka pobjedi na sljedećim lokalnim izborima"

Nakon što je prije dva tjedna na prvim neposrednim unutarstranačkim izborima pregradski SDP izabrao Marka Vešligaja za svog predsjednika, u subotu (13. ožujka) članice i članovi stranke na konvenciji su izabrali i preostale organe gradske organizacije te je novoizabrani predsjednik i službeno preuzeo vođenje SDP-a Pregrade. Za potpredsjednicu izabrana je Anica Krušlin te je izabrano 13 članova i članica Gradskog odbora, a čine ga Broz Tajana, Burić Mladen, Crčić Stjepan, Čep Ivan, Hanžić Zlatko, Javornik Petra, Krušlin Tomislav, Pogačić Josip, Špoljar Branko, Šurbek Mirjana, Vdović Zvonko, Vrbanc Zdravko i Žiger Žarko. Izabran je i tročlani Nadzorni odbor u sastavu Vidaček Slavica, Šoštar Zvonko i Krog Vedran. Predsjednik pregradskog SDP-a Marko Vešligaj rekao je "Novi Gradski odbor SDP-a spoje je mladosti i iskustva te garancija odlučnijeg i dinamičnijeg djelovanja uz jasno artikuliranje stavova, ideja i programa". Konvenciju je pozdravio novoizabrani predsjednik županijskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić koji je naglasio potrebu za dodatnim povezivanjem i jačanjem stranke u susret parlamentarnim izborima te istaknuo da za razliku od državne vlasti SDP-ova vlast u županiji usprkos krizi podmiruje svoje obveze te nije ostala dužna niti jednoj skupini korisnika proračuna. Među brojnim gostima konvenciji su prisustvovali i članovi Glavnog odbora SDPH Darko Herak i Ana Gregurović, zamijenik predsjednice SDP-a KZŽ Željko Kolar, predsjednik OO SDP Kraljevec na Sutli prof. dr. Željko Španjol te predstavnici kolicijskih partnera SDP u Gradu Pregradi A-HSS-a i ZS-a Stjepan Javornik i Stjepan Miklaužić.

 

Konvencija je usvojila program rada za naredno razdoblje, a kao temeljni zadaci postavljeni su jačanje stranačkih interesnih oblika organiziranja: foruma mladih, žena i seniora te jačanje prisustva stranke na selu. Kako je istaknuo predsjednik SDP Pregrade Marko Vešligaj "Pregrada je zahvaljujući aktualnoj vlasti samo fasada, čim se maknete kilometar ili dva dalje od trga ljudi žive u uvjetima nedostojnim 21. stoljeća. SDP-ov je prioritet osvojiti vlast u Pregradi na lokalnim izborima 2013. godine te ravnomjerno razvijati cijelo područje grada, ulagati u poduzetništvo i gospodarski razvoj te aktivno raditi na socijalnoj zaštiti ugroženih skupina društva." Podsjetio je i na aktivnosti koje SDP sa svojim partnerima ZS-om i A-HSS-om provodi u Gradskom vijeću, a koje idu upravo u tom smjeru: "Do sada smo pokrenuli više inicijativa - tematske sjednice o gospodarskoj situaciji, programu za mlade, mjesnoj samoupravi, predložili smo da grad daje pomoć nezaposlenima i umirovljenicima, tražili smanjenje naknade za volonterski angažman gradonačelnice, tražili raspravu o Niskogradnji. No, nažalost gradska vlast je odbila sve prijedloge.". SDP je na Konvenciji najavio osvajanje većeg broja odbornika na izborima za Mjesne odbore koji će se održati u proljeće sljedeće godine, kao prvi korak ka smjenjivanju aktualne gradske vlasti.

 

Prije konvencije GO SDP Pregrada svoju je konvenciju i održao Forum mladih SDP-a Pregrada, pa je tako za starog/novog predsjednika izabran Zlatko Hanžić, nova tajnica je Lana Dimač, dok su potpredsjednici postali Hrvoje Novak i Petra Javornik. Pregradski Forum mladih u proteklih je dvije godine odradio mnogo akcija i time se potvrdio kao najjači politički pomladak u Gradu Pregradi, a i kao jedan od najjačih lokalnih političkih podmladaka u Krapinsko- zagorskoj županiji, navedeno je u izvještaju u radu pregradskog FM-a, a kojeg je konvencija jednoglasno usvojila. Forum mladih će u narednom razdoblju nastaviti s aktivnostima koje su se pokazale uspješnima i čine ga prepoznatljivim među mladima u Pregradi te će i dalje raditi na promociji vrijednosti civilnog društva, urbane kulture, tolerancije i antifašizma u Gradu Pregradi. U sljedeće dvije godine prioritet su daljnja lobiranja za provođenje mjera iz Gradskog programa djelovanja za mlade, koji se na žalost uopće ne provodi.

Reklama