Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

16.05.2007. 12:05:05 - Ivan Pogačić

Brežnjak i Pogačić nemilosrdni!!!

Jučer su se na Pregradskim teniskim terenima sastale dvije zagorske teniske velesile - Pregrada i Zlatar Bistrica. Bilo je to prvo kolo Teniske lige Krapinsko-zagorske županije koju ove godine organizira Teniski klub Pregrada. U samoj ligi nalaze se i Pregrada 2, Prišlin, Krapina 1 i Krapina 2, Oroslavje i ranije spomenuti Pregrada 1 i Zlatar Bistrica. Igra se dvokružno (dakle, doma i u gostima).

Ali vratimo se mi na jučerašnji susret u kojem se odvijala prava drama, ali samo u prva dva meča. Naime, na teren su najprije istrčali Marko Kantoci i Kruno Brežnjak kao drugi i treći igrači ekipe Pregrade 1 protiv istoplasiranih igrača Zlatar Bistrice Tomislava Horvata (Bumbara) i Majić Josipa. I dok je Kruno već nadaleko mirisao pobjedu (vjerojatno zbog aparature koju koristi - mislim na njegov nos) dobivši prvi set 6-2, Marko je na terenu broj 1 (koristit ću se mesarskim žargonom) bio "na galgama", odnosno set je izgubio 6-3. Ipak, kao što znamo, tenis je igra prepuna iznenađenja, neočekivanih returna i preokreta, pa smo to sve mogli vidjeti i na terenima krak Emke. Kruno je do kraja meča spustio nos izgubivši preostala dva seta 6-4, 6-2, dok je Marko pak "rastrančirao" svog protivnika 6-4, 6-3. Tako je nakon 2 sata borbe rezultat bio izjednačen 1-1.

Liga Zagorje 2007

Liga Zagorje 2007

Onda su na teren istrčali Brežnjak Boris i Pogačić Ivan (muk u tekstu)... kao prvi i četvrti igrač Pregrade 1 (Brežnjak je prvi igrač - znam da ste svi mislili da je obrnuto, ali da, ja sam tek četvrti). Protivnici su im bili Branimir Krmpotić, nositelj liste Zlatar Bistrice i jedan stariji gospodin po imenu Mihalinec Mirko. Svi su ponovno očekivali maraton, ali ne i Boris i Pogačić - oni su šprintali na 100 m (bez prepreka). Njihovi su protivnici zajedno prikupili 3 gema. Pokazalo se da je Pogačić opet bio bolji od Brežnjaka (kao i u Rogaškoj) rasturivši svog protivnika 6-1, 6-0, dok je Boris najboljeg tenisača Zlatar B. pobijedio sa samo (čitaj samo) 6-0, 6-2!!! Tako je ostvarena prva pobjeda u ligi zagorja i to protiv teškog protivnika (Pregrada nikad prije nije svladala Zlatar B., ovo je bio 5 meč, citirat ću Borisa, "rodila se prava generacija")

Nakon 3-1, na teren su istrčali i Denis Burić s Damjanom Vešligajem koji su u paru odigrali "revijalnu tekmu" protiv prije spomenutih Horvata i Majića. Da iskomentiram ishod tog meča, poslužit ču se frazom jednog člana TK Pregrada (T.P. 27) koji kad izgubi kaže "bio sam milostiv!" Bili su i Damjan i Denis izgubivši 6-4, 6-4!

Konačni ishod:

Pregrada 1- Zlatar Bistrica 3-2

Moram još i napomenuti da je predsjednik našeg kluba (koji je također igrač Pregrade 1) Dražen Novak bio vidno ponosan na svoj tim. Dan ranije su ga rastužili tenisači Pregrade 2 izgubivši od ne baš slabog (mislilo se suprotno) Prišlina u gostima 4-1. Isto tako izgubila je i Krapina 1 od Oroslavja (4-1), dok je Krapina 2 prvo kolo bila slobodna. Sljedeće kolo treba se odigrati u roku od 10 dana, a Pregrada 1 ide u goste "jakoj" (ovo pod navodnicima je radi Štefa Škrleca) Krapini 1.

U međuvremenu, svakodnevno možete pratiti Tenisku ligu Pregrade (u travnju su odigrana 103 službena meča). U grupi A iliti"skupini smrti" na čelu je Boris Brežnjak, dok drugo mjesto dijele Marko Kantoci i Pogačić Ivan. U drugoj, B grupi iliti "skupini života" prvi je isto Brežnjak (Kruno), dok je na drugom mijestu Škrlec (Štef).

Moglo bi se reći da u Pregradi tenis diše punim plućima!

Dođite i dišite s nama!!!

Reklama