Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

27.02.2008. 18:07:48 - Ivan Pogačić

Teniska poslastica u Pregradi: Brežnjak B. - Pogačić I.

Foto: Davor Špiljak

Jedan od njih se nakon ove subote neće smijati!

Prošlog vikenda ponovno su se otvorila vrata (čitaj ograda) teniskih terena kraj Emke. Naravno, prvi su teren isprobali najiskusniji, veterani. Predsjednik Dražen Novak je na Vincetiću isprobavao svoje dobro izvježbane udarce. Ispalo je da nisu toliko dobro izvježbani. Nakon njih na terenu ste mogli vidjeti i jedne od najmlađih članova (i velikih nada Pregradskog tenisa) braću Golubić. Ovaj tjedan predsjednik je iskoristio za dodatno poboljšanje kvalitete samih terena koji su spavali "zimski san" od jedanaestog mjeseca prošle godine. Do subote će se oni dodatno politi, izvaljati, posipati tenisitom, a onda će na te iste terene istrčati dva NAJBOLJA Pregradska tenisača prošle godine.

Da, da, baš ovog vikenda, točnije, subote, u pola 16 h, možete prisustvovati velikom spektaklu iliti dvoboju Pregradskih teniskih majstora. Meč je već okarakteriziran kao "meč sezone" (sezona i počinje te subote)! Usporedbe radi - u profesionalnom "Svijetu tenisa" to je kao da se sretnu Federer i Đoković.

Pregradski Roger je naravno Boris Brežnjak koji već nekoliko godina suvereno vlada našim malim teniskim mjestom (mislim da 5 godina, ali 'ko broji), da ne spominjem on je najtrofejniji igrač, u čijoj se vitrini nalaze "kante" na kojima je urezano "1 mjesto" sa svih turnira (i lige) osim Branja Grojzdja (ove godine 2. mjesto). Mogli bi ga usporediti s Ivaniševićem i njegovim Wimbledonom. Pretprošle godine nije izgubio ni od jednog Pregradskog igrača u službenim utakmicama, dok ga je pobijediti, prošle godine, uspjelo samo njegovom bratu Kruneku. Naravno Boris će dugo pamtiti poraz u Rogaškoj od subotnjeg mu suparnika, ali bio je to egzibicijski meč. U obzir se mora uzeti i da je Pogačić igrao na domaćem terenu (Slovenija, EU).

Dakle, s druge strane mreže, bit će Pregradski Novak (ne Dražen Novak, već Novak Đoković), odnosno ja. Već sam prije spomenuo da sam mu skinuo skalp na početku prošle sezone, tako da, ukoliko se to ponovi i ove subote - prerasti će to u tradiciju. Par pojedinosti i o meni (sad budem pisal u trećem licu - tak da ne ispadne da se hvalim). Pogačić je na početku prošle sezone mnogo vremena posvetio tenisu, a to mu se vratilo u obliku nekoliko zapaženih rezultata. Najvažniji je, naravno, drugo mjesto u Pregradskoj ligi, koja je, vjerujte, najjače natjecanje takvog tipa u Zagorju (a i šire). Vjerojatno bi i više zaprijetio pobjedniku Brežnjaku, da ga nije u tome spriječio odlazak u inozemstvo. Tri mjeseca rada u Sloveniji ostavili su traga na njegovom elanu i koncentraciji, pa se na kraju morao zadovoljiti drugim mjestom (iskreno, osvojio ga je samo zbog sreće i odustajanja drugih igrača). Iz nepouzdanih izvora saznalo se i da je ljubav prema tenisu zamijenio drugom ljubavlju. Još neki rezultati: 2. na Otvorenom prvenstvu Pregrade, 3. mjesto na Prišlinu, četvrt finale u Šentjuru ...

Da spomenemo oba su tenisača igrala u sastavu Pregrade 1 koja je izborila finale Teniske lige Zagorja. Finale protiv Oroslavja se tek treba odigrati, budući da je prošle godine ponestalo lijepih i toplih dana. Dakle, moguće je i osvajanje lige Zagorja u narednih nekoliko vikenda, kao točka na i uspješne prošle teniske sezone.

Meč će označiti službeni početak sezone, sezone u kojoj se očekuje još jača liga, i više turnira. Nakon prošlogodišnje "selekcijske" ove godine ćemo imati Prvu i Drugu Pregradsku tenisku ligu. Svi koji to još ne znaju, za sudjelovanje u njoj moraju se javiti predsjedniku Draženu (098/ 936-5075) najkasnije do 15. ožujka 2008. Cijena godišnje karte, koja uključuje besplatno korištenje terena tokom cijele sezone, je za muškarce 400 kn i 300 kn za žene. I Ženska liga Pregrade, koja je prošle godine bila u "polu-eksperimentalnoj" fazi, počet će istog datuma (što puno govori o ravnopravnosti prema ženama u naše klubu). Najveći favorit je prošlogodišnja pobjednica Jožica Gregurin, koja je prije spomenute godine igrala i mušku ligu. Na štetu muškaraca, jer su mnogi protiv nje ostali bez bodova, a neki i bez gema (nećemo ga imenovati - samo ćemo natuknuti da radi u Tifonu, u upravi). Rezultate liga moći ćete pratiti i putem interneta (doduše ne live streaming ili online betting, ali ažuriranjem svaki tjedan, dva) preko stranice www.tk-pregrada.com.

No vratimo se mi još malo na subotnji sraz. Svi ste pozvani da prisustvujete iventu, svojim dlanovima bodrite svojeg miljenika i da pogledate kakav se to tenis igra u Pregradi. Makar se radi o prijateljskom meču, bit će to puno više od laganog prebacivanja loptice. Morate uzeti u obzir da je to prvi meč za obojicu tenisača ove godine (nije da tražim alibi), ali lijepih poteza, spektakularnih udaraca i neobjašnjivih uspijevanja vraćanja trkački neuhvatljivih lopti (wow!) sigurno neće izostati.

Pa zato - vidimo se u subotu u 15.30 h na teniskim terenima kod Emke!!!

P.S. Novak Đoković je ove godine lagano pomeo Rogera Federera!

Reklama