Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

16.11.2008. 13:28:10 - Jelena Jurić

Može li Obama spasiti ženski nogomet?!

Nakon dugogodišnjih razmišljanja dolazila sam na ideju da uplatim koju misu ne bi li i na taj način pokušala pomoći ženskom nogometu. "Bože, oprosti im ne znaju što čine"! Ne znaju?! Hm... Krhko je znanje.

Ženski nogomet je očito u strukturama koje bi se njim trebale najviše baviti kamen spoticanja. Omča oko vrata. A riječ je o osobama na ne baš mizernim pozicijama,  što bi rekli - na visokom položaju. A biti na visokom s omčom oko vrata nije uopće bezazleno. Zamislite da se takva osoba oklizne!!! Ili da netko izmakne stolicu?! Zbog nekih misli i primisli razmišljam da odem na duhovnu obnovu. Zar je do toga došlo?!

Opasni su oni koji misle da su na visokom položaju, a od njih gori oni koji zaista misle da su oni na visokom položaju i da je sukladno tome prirodno biti u što boljim odnosima s njma, bez obzira na cijenu (pa makar dokazali vlastitu glupost). To su oni koji promatraju je li čvor na omči čvrsto vezan ili jednom rukom drže naslonjač stolice. 

Sreća, baš se dogodiše ovi američki izbori. Kako sam čula Obama slovi kao sposoban čovjek, a pojavio se i kao osmo svjetsko čudo pa već razmišljam da ga pitam za mišljenje i savjet.

Možda je sad malo u gužvi dok ne izabere kabinet i suradnike, ali očekujem da čim riješi pitanje Afganistana i Iraka, barem pošalje savjetnika za nogomet koji će odgonetnuti kako otpetljati taj čvor na omči ili, k vragu, nek' se poruše neke stolice da ne bismo svi zajedno otišli na sprovod ženskom nogometu. Možda jest zadnja rupa na sviralu, ali bez nje ne bi mogli svirati. Hm... Dolazimo do druge teme: 'ko igra kako netko svira?! Nekad bi mogli začepiti uši. I obratiti pozornost na korake.

Tjedan, dva, samo dok Obama ustroji kabinet.

Arhiva

Arhiva kolumni

Reklama